Naujienos

Tai ateina iš širdies

Bewohnende des Franz-Wolters-Hauses bei der Übergabe des Fahrzeugs mit Marlies Scheinert (3. v. l.), Hausleiterin Anna Ricker (4. v. l.) und Wohnverbundsleitung Stefan Höge (6. v. l.).

Dosni parama Franzo Wolterso namams Neuenkirchene

Neuenkirchenas/Rheine. cpr. Jie jau seniai laukė naujo mikroautobuso. Dabar jį su džiaugsmu gavo “Caritas” Rheine Neuenkircheno “Franz-Wolters-Haus” gyventojai. Ši elektra varoma transporto priemonė suteikia gyventojams daugiau judėjimo galimybių ir palengvina dalyvavimą socialiniame gyvenime, nes dabar jiems lengviau pasiekti už įstaigos ribų teikiamas paslaugas.

Franz-Wolters-Haus priklauso Caritas Jacob-Meyersohn gyvenamųjų namų asociacijai Rheine. Ji teikia įvairias paramos ir apgyvendinimo paslaugas neįgaliesiems Rheine, Neuenkirchene ir Vėtringene. Įstaigų darbuotojai padeda žmonėms su negalia, teikdami visapusišką pagalbą visose gyvenimo srityse. Jie vadovaujasi individualiais paramos poreikiais ir asmens pageidavimais.

Įsigyti šį mikroautobusą ir neįgaliųjų vežimėliams pritaikytą įrangą padėjo mirusios buvusio globos namų gyventojo motinos Irmgardos Deventer palikimas. Marlies Scheinert, ilgametė geriausia Deventer draugė, palaikė jo naudojimą ir taip pat prisidėjo prie dovanojimo.

Tiek darbuotojai, tiek gyventojai vienodai džiaugiasi šiuo naujuoju pirkiniu – viena vertus, dėl asmeninio ryšio su dovanotojais, kita vertus, dėl to, kad taip prisidedama prie klimato apsaugos. Naujoji transporto priemonė – tai furgonas su vien tik elektrine pavara. Taigi “Franz-Wolters-Haus” sklandžiai įsilieja į “Caritas” Rheine tvaraus judumo koncepciją, kuria siekiama, kad jos įstaigų transporto priemonių parkai ilgainiui būtų kuo mažiau kenksmingi klimatui.