Naujienos

Kubai palieka NaturZoo

Persikėlimas į kaimynystę – nauji namai Miunsterio Allwetterzoo

Pasiruošimas užtruko ilgai, tačiau pats persikraustymas vyko labai greitai: du “NaturZoo” Rheine meškiukų jaunikliai persikraustė į Miunsterio zoologijos sodą (Allwetterzoo Münster).

Lokiai broliai “Ganesh” ir “Lippi” gimė NaturZoo 2019 m. gruodžio mėn. Motina “Devi” rūpestingai juos augino, deja, dėl laikino zoologijos sodo uždarymo dėl Corona pandemijos 2020 m. zoologijos sodo lankytojai negalėjo stebėti viso jų gyvenimo. Kai atėjo laikas atpratinti jauniklius nuo motinos – tai ji nedviprasmiškai išreiškė gynybiniu elgesiu sūnų atžvilgiu – veisimo programa negalėjo pasiūlyti vietos pusamžiams jaunikliams. Galiausiai naujus namus tinginiams įrengė Allwetterzoo zoologijos sodas.

Perkėlimas įvyko ankstų antradienio rytą (balandžio 25 d.), tyliai ir neįspūdingai, kaip buvo prašoma ir kaip buvo ruošiamasi kelias savaites. Per tą laiką Ganešas ir Lippi priprato prie transportavimo dėžių, į kurias jie ėjo savanoriškai ir įprastai, viliojami maistu. Jie net taip patogiai jautėsi dėžėse, kad juos reikėjo įkalbinėti vėl iš jų išlipti. Todėl kelionė į Miunsterį priminė kelionę kemperiu.

Jau po dviejų valandų meškos pajudėjo.

Juos lydėjo Rheinezoologijos sodo inspektorius Michaelis Rolfsas ir Allwetterzoos kuratorius Marcelis Alaze. Pats M. Alaze kadaise stažavosi Rheine, iš kur persikėlė į Leipcigo zoologijos sodą, kur perėmė tinginių lokių veisimo programą. Prieš kelerius metus grįžęs į Miunsterlandą, jis ir toliau ją koordinuoja. Taigi, Rheiner tinginiai lokiai lieka gerose rankose ir taip pat ras labai gražius namus praplėstame lokių aptvare.