Naujienos

Po jubiliejaus ženklu su Borne

Der Vorsitzende des Vereins, Reiner Wellmann berichtete in der Ratssitzung für die Aktivitäten des Städtepartnerschaftsvereins.

Miestų susigiminiavimo asociacija pranešė Tarybai apie savo veiklą ir planus

Rheine. Paprastai miestų partnerystės asociacijos pirmininkas Rheine kas dvejus metus teikia Tarybai šios organizacijos veiklos ataskaitas. Taip yra todėl, kad ši asociacija veikia miesto vardu Rheine.

Dėl Koronos ši ataskaita visada buvo atidedama. Antradienio vakarą pirmininkas Reineris Wellmannas tuo labiau džiaugėsi, kad dabar gali pateikti išsamią ataskaitą.

Tačiau pirmiausia meras Dr. Peteris Lüttmannas pasveikino jaunimą iš Portugalijoje esančio susigiminiavusio miesto Leiria. Jie, pasitelkę miestų partnerystės asociaciją, atlieka kelių savaičių stažuotę Rheine ir jo apylinkėse. Meras padėkojo ne tik asociacijai už mainų organizavimą ir rūpinimąsi jais, bet ir įmonėms, kuriose jie atlieka praktiką:

Meras pasveikino šiuos stažuotojus iš Leiria tarybos posėdyje (iš kairės): Núria Tomasini, Catarina Henriques, Mariana Pereira, Mariana Gomes ir Cátia Carraco..

Laikotarpiu nuo 16.01. iki 30.03. stažuotojai buvo

  • Mariana Gomes – stažuotė architektūros biure agn
  • Catia Gomes Carraco – stažuotė EWG ir architektūros biure Terhechte
  • Joel Oliveira Rodrigues – stažuotė Architekturbüro Achterkamp

Joelis jau išvyko (jis anksčiau atliko privalomas valandas), abi merginos namo išskris kovo 30 d.

“Naujieji” stažuotojai nuo 20.03. iki 31.05.

  • Núria Tomasini – stažuotė viešbutyje “Hotel Lücke
  • Mariana Pereira – stažuotė Jaunimo meno mokykloje ir Europe-direct-Centre
  • Catarina Henriques – stažuotė “Brasserie Echtzeit” (turgavietėje) ir Kloster Bentlage

Savo pranešime Reineris Wellmannas (Reiner Wellmann) ypatingai paminėjo 40-ąsias miesto susigiminiavimo su Borne Nyderlanduose metines.

Po pranešimo tarybos nariai negailėjo plojimų ir pripažinimo. Tačiau buvo išsakyti ir reikalavimai tarybai bei gyventojams:

UWG parlamentinės frakcijos vadovas Raineris Ortelis pastebėjo, kad reikia ne tik iš esmės paremti miestų susigiminiavimo asociaciją skirstant savivaldybės lėšas, bet ir aktyviai bendradarbiauti ar bent jau tapti tarybos narių nariais. “Man tai būtų aiškus šios savanoriškos asociacijos darbo įvertinimo ženklas.”

Kai pagalvoji, kad asociacija turi 261 narį 80 000 gyventojų, tuomet “man gėda – ir labai gėda”, – kritikavo Manfredas Konietzko (CDU). Tiesą sakant, pasak jo, savaime suprantama, kad bent jau kiekvienas tarybos narys turėtų būti šios asociacijos narys.

Dominikas Bemsas (Dominik Bems), SPD parlamentinės frakcijos vadovas: “Nenoriu praleisti progos padėkoti miestų partnerystės asociacijai už jos darbą. Tinklalapyje Rheine miestų susigiminiavimas nėra tik simboliai, juo aktyviai gyvenama. “Galbūt kada nors tai galėsime padaryti visi kartu, kad miestų dvynių asociacijos renginiuose mums būtų dar labiau atstovaujama.” Be to, jis norėtų, kad daugelis miestų susigiminiavimo schemų piliečiai pripildytų dar daugiau gyvybės. “Europos žmonių mainai yra vertingiausias dalykas, kurį galime padaryti šioje srityje.