Naujienos

2 žaidėjai iš Borne Olandijos rinktinėje

Op de foto van het Nederlands elftal staat Mats Wieffer 2e van links, naast hem Wout Weghorst.

Kovo 27 d., pirmadienio vakarą, EM klasifikacijos rungtynėse su Gibraltaru, Olandijos rinktinėje žaidė ne mažiau kaip du mėgėjų klubo NEO iš Borne žaidėjai.

Matsas Wiefferis ir Woutas Weghorstas užaugo Borne ir abu pradinę treniruotę atliko NEO (Nomen Est Omen) klube Borne. Mattsas Wiefferis jau būdamas 12 metų buvo įtrauktas į FcTwente jaunimo rinktinę, o Woutas Weghorstas vis dar žaidė NEO1-ojoje komandoje ir kitą žingsnį futbolininko karjeroje žengė tik sulaukęs 18 metų.

Abiem žaidėjams tik dėl jų pačių įsitikinimų ir valios pastangų pavyko savo talentą perkelti į aukščiausio lygio futbolą. Matsas Wiefferis buvo laikomas per lengvu žaidėjupirmajai FcTwente komandai, tačiau dėl tikėjimo savo jėgomis jis dabar yra svarbi jėga Feijenoord komandoje, lygos lyderis ir pakeliui į šalies čempionatą. Woutas Weghorstas po tarpinių žingsnių “Heracles Almelo”, “Alkmaar-Zaanstreek” (AZ67) ir VFL “Wolfsburg” bei kitose komandose dabar rado kelią į startinę vietą “Manchester United” komandoje. Ir tai, nors iš pradžių daugelis manė, kad profesionalus futbolas Wout’ui tikriausiai vis tiek būtų per aukštas lygis.

NEO valgykloje ant sienos kabo didelė Wout Weghorst nuotrauka, po kuria užrašytas jo šūkis: “Norėti – reiškia sugebėti”. Be Weghorsto ir Wiefferio marškinėlių, klubo patalpose taip pat galima rasti Nielso Oude Kamphuiso marškinėlius, kuris daug metų žaidė FcTwente ir Schalcke04 komandose ir taip pat priklausė NEO jaunimui.

Tiek Matsas Wiefferis, tiek Woutas Weghorstas vis dar reguliariai lankosi NEO sporto parke, kai tik turi galimybę.

Pasak buvusio NEO valdybos nario Gerardo Schweringo, svetainėje Borne niekas negalėtų teigti, kad prisidėjo prie šių dviejų žaidėjų sėkmės. Jie viską padarė patys.