Naujienos

Savivaldybių muziejai gauna finansavimą parodos “Druska” projektui

„Geschichten vom weißen Gold“ werden ab Herbst in einer neuen Sonderausstellung im Grafikkabinett des Falkenhofes erzählt. Foto: Carlo Strack

Rheine. Savivaldybių muziejai Rheine sėkmingai pateikė paraiškas Vidaus reikalų, savivaldybių reikalų, statybos ir skaitmeninimo ministerijai dėl finansavimo. Praėjusios savaitės pabaigoje Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė paskelbė, kad iš “Heimat-Fonds” finansavimo programos bus skirta 36 000 eurų parodos projektui “Druska. Geschichten vom weißen Gold aus Rheine” parodos projektui.

Kultūrinė-istorinė paroda nuo rugsėjo mėnesio bus eksponuojama miesto Falkenhofo muziejuje. Joje daugiausia dėmesio bus skiriama Rheinekaip “druskos miesto” praeičiai. Daugelį šimtmečių Miunsterlando gyventojus “baltuoju auksu” aprūpindavo Rheine-Bentlage esančios druskos gamyklos. Šiandien druskų gamyklos tebėra architektūros paminklai, daug lankytojų mėgsta įkvėpti sūraus oro prie graduotų bokštų, tačiau gresia pavojus, kad žinios apie įdomius istorinius kontekstus bus prarastos.

Kaip mūsų protėviai reagavo į energijos trūkumą? Kodėl kvalifikuoti darbininkai buvo samdomi iš Tiuringijos? Kaip apie 1800 m. gyveno druskininkų darbininkai ir kokie nuotraukų šaltiniai buvo atgauti iš fotografo palėpės kaip palėpės radinys? Muziejaus mokslininkai nekantriai laukia, kada kartu su mūsų miestelio savanoriais galės įgyvendinti parodos koncepciją, kuri pristatys druskyklos istoriją iš žmonių, naudojusių sūrymą ir druską, perspektyvos p “Baltojo aukso istorijos” nuo rudens bus pasakojamos naujoje specialioje parodoje Falkenhofo grafikos kabinete.