Naujienos

Apdovanoti kibernetiniai agentai

Larsas, Jasperas ir Jobas yra trys geriausi Borne kibernetiniai agentai! Šie trys berniukai (10 metų) per pastaruosius šešis mėnesius geriausiai atliko “Hackshield” programos žaidimus ir tapo oficialiais jaunaisiais kibernetiniais agentais. Šią popietę juos oficialiai pagerbė meras Janas Pierikas ir įteikė jiems sertifikatą bei ženkliuką.

Berniukai sako, kad jiems patiko žaisti žaidimus ir jie daug sužinojo apie saugų naudojimąsi internetu.

Hackshield

Hackshield – tai internetinis žaidimas, kurio dėka 8-12 metų vaikai tampa atsparūs elektroniniams nusikaltimams. Šis įdomus žaidimas moko vaikus tapti jaunesniaisiais kibernetiniais agentais, galinčiais apsaugoti save ir savo aplinką nuo pavojų internete. Taip jie ne tik patys ko nors išmoksta, bet ir vėliau gali patarti kitiems. Žaisdami žaidimą vaikai mokosi įvairių temų, atsakinėja į klausimus ir uždirba skydus kaip įrodymą, kad žino, ką daryti ir ko nedaryti internete.

Vaikai, norintys padėti policijai ir savivaldybei kovoti su elektroniniais nusikaltimais, gali kreiptis adresu www.joinhackshield.nl ir pasirinkti savivaldybę Borne. Žaidimą galima žaisti internetu svetainėje arba naudojantis mobiliesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams skirta programėle.