Naujienos

Rheine Tikisi federalinio prezidento vizito

Bei der Staffelübergabe (v.l.): Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Oberbürgermeister Dr. Robert Reck, Sparkassenvorstandsvorsitzender Thomas Prochmann

Meras Dr. Peteris Lüttmannas perėmė choro ir orkestro muzikos dienų estafetę

Rheine. Rheinemeras Dr. Peteris Lüttmannas ir Stadtsparkasse Rheine valdybos pirmininkas Thomas Prochmannas praėjusį savaitgalį Dessau-Roßlau miesto (Saksonija-Anhaltas) kvietimu lankėsi Choro ir orkestro muzikos dienose. Juos lydėjo Susanne Veltmann (mero biuras) ir Klausas Dykstra (miesto kultūros tarnybos vadovas Rheine). Kadangi kitais metais šeimininkaus Rheine, estafetę iš šio miesto mero daktaro Roberto Reko (Dr. Robert Reck) perėmė Rheines meras.

Kitų metų renginys vyks kovo 8-10 d. Rheine. “Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko šį labai pageidaujamą ir labai gerbiamą renginį perkelti į Rheine, – sakė meras Dr. Lüttmannas.

Chorų ir orkestrų muzikos dienos (TCOM) yra viena svarbiausių mėgėjų muzikos švenčių Vokietijoje. Jos kasmet vyksta vis kitoje federalinėje žemėje. Įvairiose vietose rengiami įvairūs ir aukščiausio lygio koncertai, kurių metu pagerbiama muzika ir ją kuriantys žmonės.

Iš pradžių buvo planuota renginių ciklą surengti jau 2021 m. kovo mėnesį Rheine. Deja, dėl “Corona” to padaryti nepavyko, todėl kaip pakaitalas 2021 m. vasarą buvo surengtas kelių dienų muzikos renginys nauju formatu – Mėgėjų muzikos dienos (TAMU). Dabar Rheine gauna dar vieną galimybę kitais metais surengti Chorų ir orkestrų muzikos dienas ir tikisi, kad jas aplankys federalinis prezidentas, kuris turėtų dalyvauti tradicinėje Zelterio ir PRO MUSICA plokštelių įteikimo ceremonijoje.