Naujienos

Dienos kelionė į Kelno katedros miestą

Mūsų svečiai iš Ukrainos, kurie nuo 2022 m. liepos mėnesio gyvena Caritas vaikų ir jaunimo namuose, norėjo aplankyti Kelną ir pamatyti garsiąją katedrą.

Po to, kai per adventą dėl ligos vis tekdavo atšaukti ekskursiją, jie galėjo sėsti į traukinį, važiuojantį Rheine katedros miesto kryptimi. Grupė atvyko į Kelną vidurdienį gerai nusiteikusi ir turėdama pakankamai atsargų.

Pirmoji stotelė buvo Kelno katedra. Visiems didelį įspūdį paliko ši galinga katedra ir šurmulys katedros aikštėje. Paskui tęsėme kelionę palei Reiną iki Šokolado muziejaus, dar vieno didelio pageidavimo, ypač vaikų.

Ekskursija po muziejų ir aiškinimai apie kakavos pupelių perdirbimą ne visada sulaukdavo nedalomo mažųjų lankytojų dėmesio, tačiau vėliausiai, kai reikėjo paragauti šokolado rūšių, visi užsidegė. Gerą nuotaiką dar labiau sustiprino pasivažinėjimas apžvalgos ratu Reino pusiasalyje ir neribotas vaizdas į Kelną.

Vėliau nuvykome į senamiestį ir Kelno prekybos mylią. Jaunuosius futbolininkus ypač sužavėjo sporto parduotuvių ekspozicijos.

Kartu su jais keliavę ukrainiečių treneriai labiau mėgavosi kulinariniais malonumais. Teko išbandyti nacionalinį gėrimą “Kölsch”, kuris žinomas už šalies ribų. Taigi jie nuvyko į “Früh” alaus daryklą, o “Köbes” tinkamu stiliumi pavaišino “Kölsch”. Liko prie vieno bokalo, nes ukrainietiškas alus yra daug intensyvesnio skonio.

Artėjant vakarui visi vėl susitiko Kelno centrinėje stotyje. Laimingi, bet ir šiek tiek išvargę, jie traukiniu grįžo į Rheine.

Sėkminga dienos išvyka, kuri tikrai ilgam išliks visų atmintyje.