Naujienos

Tapyba prieš baisią traumą

Pagalba, kuri ten patenka

Nuo pat Rusijos agresyvaus karo pradžios dvynių asociacija Rheine ir Caritas vaikų ir jaunimo namai kartu prašo aukoti lėšų kenčiantiems Ukrainos gyventojams.

Ypač karo pradžioje atsakas buvo didžiulis. Buvo finansuojami generatoriai elektrai gaminti, į krizės regioną buvo siunčiamas pagalbos transportas su vaistais, tvarsliava ir maistu.

Ukrainos pabėgėlių priėmimas Caritas vaikų ir jaunimo namuose taip pat suteikė galimybę užmegzti tiesioginius ryšius su privačiomis iniciatyvomis ir organizacijomis, veikiančiomis vietoje.

Per karą Ukrainoje susiformavo humanitarinės pagalbos tinklai, kurie skaitmeninių technologijų dėka glaudžiai keičiasi tarpusavyje.

Pavyzdžiui, viena iniciatyva rūpinasi Charkovo srities pagyvenusiais žmonėmis, kurie yra atkirsti nuo maisto tiekimo.

Paketai su negendančiais maisto produktais pakuojami ir pristatomi nuotykių kupinomis priemonėmis.

Nors elektros, vandens ir šilumos infrastruktūra nuolat atakuojama rusų okupantų, dalis maisto produktų gamybos infrastruktūros vis dar nepažeista, todėl gyventojai gali apsirūpinti reikiama užsienio valiuta.

Tačiau rūpinamasi net pačiais jauniausiais žmonėmis, kurie yra visiškai prislėgti karo patirties. Meno ir muzikos terapijos, kurias veda ukrainiečių specialistai, yra pirmieji žingsniai, padedantys sušvelninti trauminius išgyvenimus. Už aukas taip pat nupirkta būtinų indų.

Siekiant užtikrinti, kad aukos pasiektų iniciatyvas, pervedamos tik nedidelės sumos. Pinigų gavimas patvirtinamas iš karto, o sumos panaudojimas taip pat dokumentuojamas nuotraukomis ir trumpais paaiškinimais.

Poreikis Ukrainoje tebėra didelis ir, tikėtina, kad dėl ginkluotų konfliktų jis dar padidės.

Todėl dar svarbiau, kad humanitarinė parama Ukrainai nenutrūktų.