Naujienos

Tarptautinė moters diena S. Antonio centre

Miesto Rheine ir Caritas Rheine organizuojama moterų šventė

Rheine.cpr. kovo 8 d. Tarptautinė moters diena buvo proga surengti didelį moterų vakarėlį S. Antonio centre, Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre Rheine. Miesto Rheine imigrantų lydėjimo ir konsultavimo komanda ir Caritas Rheine specializuota migracijos ir integracijos tarnyba kartu surengė vakarėlį, kuriam talkino keletas atsidavusių moterų.

Daugiau nei šimtas dalyvių, turinčių ir neturinčių migracijos istorijos, kartu praleido popietę su kūrybinėmis dirbtuvėmis, šokiais ir kulinariniais malonumais. Pristatydama Tarptautinės moters dienos temą, Anna Sievert iš miesto Rheine pristatė Tarptautinės moters dienos ištakas prieš 112 metų: Tai buvo politinis apsisprendimas ir reikalavimas, kad moterims ir vyrams būtų mokamas vienodas darbo užmokestis. Šiandien Tarptautinė moters diena daugelyje pasaulio šalių švenčiama įvairiais būdais – Rheine šiemet surengta nuotaikinga moterų šventė. Vėliau šventiškai papuoštoje salėje prie įvairaus tarptautinio furšeto buvo galima ramiai pasikeisti nuomonėmis.

Vėliau vyko įvairios trumpos kūrybinės dirbtuvės, kurios kvietė kūrybiškai pasinerti į veiklą. Buvo daromos gėlių henna tatuiruotės rankoms, moterys galėjo pačios kurti atvirukus ir dekoruoti specialius kepinius. Kai kurios merginos iš Centro S Antonio tarpkultūrinės merginų grupės taip pat siūlė kūrybinėse dirbtuvėse pasigaminti kvapnių muilų. Po dirbtuvių vyko audringi tarpusavio šokiai pagal iš moterų pageidavimų sudėliotą muziką. Ypatingų ir nuotaikingų akcentų suteikė viena iš renginio bendraorganizatorių moterų, gyvai grodama akordeonu, ir moterų grupė, parodžiusi tradicinius šokius iš Afganistano. Kartu viso renginio metu vyko fotografijos dirbtuvės, kuriose visi dalyviai galėjo nusifotografuoti. Iš gautų nuotraukų dabar bus sukurtas didelis nuotraukų koliažas, kuris vėliau bus eksponuojamas miesto rotušėje Rheine, Caritas namuose, S. Antonio centre ir Mitte 51. “Nuotraukų koliažu norime, kad moterys būtų matomos centrinėse miesto vietose Rheine ir atkreiptų dėmesį į Tarptautinės moters dienos svarbą”, – aiškina viena iš organizatorių Natalie Holthaus iš Caritas Rheine. “Tai buvo sėkminga, kūrybinga ir džiaugsminga šventė, prie kurios prisidėjo įvairių kultūrų moterys”. “Tai buvo atpalaiduojanti atmosfera, kurioje moterys susitiko, kartu linksminosi ir šventė save bei visas pasaulio moteris su jų spalvingais veidais!” – apibendrina bendraorganizatorės Ghada Mohammad ir Pia Terhaar.