Naujienos

“Bibliotekų naktis”: miesto biblioteka Rheine vėl dalyvauja

Rheine. Šiaurės Reino-Vestfalijos bibliotekos, vadovaudamosi šūkiu “grenzenlos!”, kovo 17 d., penktadienį, kviečia į kitą “Bibliotekų naktį”. Kas dvejus metus apie 200 Šiaurės Reino-Vestfalijos bibliotekų atveria duris iki vėlyvos nakties ir siūlo įvairią programą bei informuoja apie naujus pasiūlymus ir žiniasklaidos priemones. Vėl dalyvauja ir Rheinesavivaldybės biblioteka.

Dėl laikino savivaldybės bibliotekos persikėlimo į buvusią “Toom DIY” parduotuvę šį kartą “Bibliotekų naktis” vyks Osnabrücker Straße 84. Programoje yra viskas. Nes “Bibliotekų naktis” prasideda Rheine 15.20 val. specialia “Nakties žvaigždžių valanda”, skirta mažiesiems svečiams nuo 4 metų. Programa tęsiama 16 val. su “GreenScreen” fotosesija mažiems ir dideliems. Visi norintys pozuos priešais žaliąją sieną ir gyvai įsiamžins specialiame fone. Taigi staiga atsidursite Australijos dykumoje, Hario Poterio filmavimo aikštelėje arba užburtame miške. Kiekvienas dalyvis gaus nemokamą nuotrauką, kurią galės parsinešti namo.

18 val. į sceną žengs norvegų dainininkas ir dainų autorius Reidaras Jensenas. Su akustine gitara jis, be kita ko, pristatys kūrinius iš savo dabartinio albumo “Boundless”. 17 val. ir 21 val. lankytojai turės galimybę per ekskursiją su gidu pažvelgti į miesto bibliotekos užkulisius. “Nakties pelėdos” iki 22 val. turės galimybę skolintis tokias laikmenas kaip knygos, žurnalai, DVD ar žaidimai ir naršyti jaukioje aplinkoje. Vietoje esantys darbuotojai taip pat mielai priims naujas registracijas.

Visuose renginiuose galima dalyvauti be registracijos. Programą galima rasti savivaldybės bibliotekos interneto svetainėje Rheine (www.Rheine-bibliothek.de) .