Naujienos

protu, širdimi ir rankomis – sužavėti tuo, ką pasiekia savanoriai

Die Vorsitzende des Rheiner Sozialausschusses, Gertrud Hovestadt (r.), informierte sich im Caritas-Sozialkaufhaus Brauchbar & Co. über die Arbeit der Rheiner Tafel und half anschließend einen Tag bei der Sortierung und Ausgabe von Lebensmitteln mit.

Vis daugiau žmonių priklauso nuo Rheiner Tafel paramos / Socialinio komiteto pirmininkė Hovestadt vieną dieną padeda Tafeliui

Rheine.cpr. infliacija ir didėjančios energijos kainos skaudžiai paliečia tuos, kurie ir taip turi mažai pinigų išlaidoms. Vis daugiau nepasiturinčių žmonių dabar yra priklausomi nuo papildomos paramos. Be kita ko, Rheine miesto tarybos narių frakcijos pateikė pasiūlymą remti socialines įstaigas nepasiturintiems žmonėms, tokias kaip Rheiner Tafel, Salzstreuer ar Sozialpunkt. Šaltuoju metų laiku žmonėms, atsidūrusiems sunkioje gyvenimo padėtyje, taip pat turėtų būti suteikta galimybė apsistoti šildomose patalpose.

Kadangi kainos smarkiai kyla, ypač maisto produktų, vis daugiau žmonių yra priklausomi nuo maisto bankų paramos, kaip ir Rheine. Tinklalapyje Rheiner Tafel paaukotas maistas dalijamas mažas pajamas turintiems žmonėms. “Ypač šiais laikais daugelis žmonių yra priklausomi nuo papildomų paramos paslaugų”, – aiškina Caritas valdybos narys Dieteris Fühneris. “Tai matyti ir iš, pavyzdžiui, stipriai didėjančios “Tafel” paklausos. Šiuo metu Rheiner Tafel aptarnauja apie 1 400 klientų”, – priduria Caritas asociacijos Rheine Darbo, būsto ir dalyvavimo skyriaus vadovas Sebastianas Vosselis.

Be aktyvios gausių savanorių pagalbos ši daugeliui klientų būtina paslauga negalėtų būti teikiama toliau. Tačiau čia Rheiner Tafel taip pat pasiekia savo galimybių ribas. Čia taip pat ketinama padėti pasiūlymu, kuriuo politikams pavedama remti Rheiner Tafel įdarbinant savanorius. Norėdama susipažinti su savanorių darbu, Rheiner socialinio komiteto pirmininkė Gertrud Hovestadt (Bündnis 90/Die Grünen) vieną dieną kartu su savanoriais padėjo Tafeliui. “Esu labai sužavėta tuo, ką čia daro savanoriai – savo protu, širdimi ir rankomis. Savanoriai yra klijai, kurie laiko mūsų miestą kartu”, – sakė Hovestadtas. Čia patiriama, kad ne tik pinigai yra svarbūs ir kad ne kiekvienas yra skirtas sau.

Apskritai Hovestadtas skatino savanorišką darbą: “Savanoriškas darbas yra labai svarbus, nesvarbu, ar tai būtų sporto klubai, ar vaikų ir senjorų priežiūra, ar darbas su jaunimu, ar kultūra, ar aplinkosauga. Kas būtų Rheine be savanoriško darbo? Tikimės, kad ir toliau bus žmonių, kurie savanoriškai dirbs Rheine. Mes negalime apsieiti be savanoriško darbo!

Daugiau informacijos apie Gertrūdos Hovestadt dieną rasite pridėtame asmeninės patirties pranešime.

Rheiner Socialinio komiteto pirmininkė Gertrud Hovestadt (r.) sužinojo apie Rheiner Tafel darbą Caritas socialinio departamento parduotuvėse Brauchbar & Co, o paskui praleido dieną padėdama rūšiuoti ir dalyti maisto produktus.