Naujienos

Evakuacija ties Neuenkirchener Straße

Rheine. Vykdant statybos darbus sklype Neuenkirchener Str. 111, esančiame prie pat pagrindinės muitinės Rheine,, buvo aptikta amerikiečių aviacinė bomba. Pasikonsultavus su sprogmenų neutralizavimo tarnyba, bomba bus pašalinta

2023 m. vasario 13 d., pirmadienis. Kadangi tai 250 kg bomba, visi pastatai 250 m spinduliu turi būti nukenksminti.

250 m atstumu turi būti evakuotas per nukenksminimą (žr. pridedamą apžvalgą).

Evakuacija palies apie 700 žmonių. Rheine miestas skubiai parengs skrajutes ir įdės jas į atitinkamas pašto dėžutes, kad informuotų nukentėjusius gyventojus, jog jie turės evakuotis iš savo butų, namų, taip patdarbo vietų nukenksminimo metu.

Asmenys, kurie yra priklausomi nuo pagalbos ir negali palikti savo namų be pagalbos, prašomi nedelsiant susisiekti su miestuRheine telefonu (939 325) arba el. paštu). Darbo valandomis taip pat galima paskambinti karštąja telefono linijair pateikti klausimus.

Nuo 7.30 val. evakuacijos dieną Neuenkirchener Str. 22 esančioje Volkshoch- und Musikschule bus įsteigtas kontaktinis punktas, kuriame bus galima susisiekti su žmonėmis, neturinčiais kur apsistoti. Bus tiekiamas maistas ir gėrimai.

Taip pat nukentėjo Frankenburgo gatvėje esančios Mathias ligoninės dalys. Visiškai evakuoti ligoninės nebūtina. Evakuacijos metu turi būti evakuotas tik šiaurinis fasadas, esantis greta Frankenburgstraße gatvės. Stacionare gydomiems pacientams evakuacija įtakos neturi, jiems pavojaus nėra. Vis dėlto kai kurie apribojimai yra neišvengiami:

  • Pagrindinis įėjimas į Mato ligoninę bus uždarytas, į pastatą bus galima patekti tik pro šoninį įėjimą prie bistro (automobilių stovėjimo aikštelė P1, Dutumer Straße).
  • Lankytojams draudžiama įeiti į ligoninę, kol valdžios institucijos sėkmingai nukenksmins ir išvalys teritoriją.
  • Suplanuotos operacijos, procedūros ir konsultacijos bus perkeltos.

Laimei, skubios pagalbos ir akušerijos paslaugos bus neribojamos.

Pirmadienio rytą 7.00 val. techninių operacijų grupė (TEL) susirinks į galutinį instruktažą. Vėliau nukentėjusios teritorijos bus uždarytosne vėliau kaip iki 8.00 val. Bus nurodomos nukreipimo galimybės. Vėliau darbuotojai

tada darbuotojai paskambins visų butų durų skambučiais, kad užtikrintų visišką evakuaciją.

Planuojama, kad bomba bus nukenksminta apie 11.00 val. Kai tik jis bus baigtas, informacija bus pateikta per radijo pranešimus (RST) ir miesto interneto svetainėje.

ir miesto interneto svetainėje Rheine, ir uždarymas bus atšauktas.