Naujienos

Tarpkultūrinė savaitė 2023 m. Rheine

Informacinis vakaras Mitte51 susitikimų centre

Rheine. Vasario 13 d., pirmadienį, Rheine miesto Integracijos taryba kviečia į informacinį vakarą, skirtą šių metų Tarpkultūrinei savaitei (IKW).

Akcijos savaitė – tai Vokietijos vyskupų konferencijos, Vokietijos evangelikų bažnyčios ir Graikijos ortodoksų metropolijos iniciatyva. Iniciatyva gyvuoja nuo 1975 m. Kasmet rugsėjo mėn. daugiau kaip 500 miestų ir parapijų vyksta apie 5 000 renginių.

Šių metų šūkis #NeueRäume suteikia daug erdvės interpretacijoms. Jis reiškia IKW tikslus: atverti, projektuoti, kurti, sujungti, naudoti ar įeiti į naujas erdves. Kalbama apie naujų erdvių būtinybę ir apie tai, kas jomis gali naudotis. Kas liko nuošalyje ir kodėl? IKW su daugybe renginių yra gyvas pavyzdys, kaip į “erdvę” galima įtraukti visus. Tai suteikia džiaugsmo iš bendrumo ir skatina mus kartu kurti savo socialinį gyvenimą.

Laikantis šio šūkio, šiemet spalvinga programa ir vėl pritrauks visus suinteresuotus asmenis į kultūrų savaitę. Kultūrų savaitės metu bus oficialiai atidarytos naujos “Mitte51″ patalpos. IKW baigsis dideliu piliečių pikniku su spalvinga scenos programa, daugybe (praktinių) prekystalių ir maisto iš viso pasaulio pasirinkimu.

Kad mūsų mieste būtų galima pasiūlyti įvairią ir įvairialypę programą, reikia asociacijų, interesų grupių, švietimo įstaigų ir daugybės savanorių paramos. Seminaras, laisvalaikio užsiėmimai ar projektas, pokalbių ciklas ar paroda – daugybė galimybių gali praturtinti tarpkultūrinę savaitę Rheine.

18 val. Mittelstraße 51 esančiame susitikimų centre prasideda informacinis vakaras, kurio tikslas – padėti asociacijoms, interesų grupėms ar kaimynystei rasti idėjų ir jas įgyvendinti. Integracijos taryba ir “Mitte51” komanda laukia bendrų mainų ir mielai atsakys į visus klausimus.

Registruokitės el. paštu arba telefonu 05971 8014722.