Naujienos

BERNIUKAS PIRMOSIOSE EKSKURSIJOSE

Naujienos iš NaturZoo tigrų palikuonių

Tikimybė pamatyti šiuo metu geriausiai žinomą ir vis dar mažai viešai aptarinėjamą NaturZoo Rheine jauniklį kasdien didėja: gruodžio 5 d. gimęs tigriukas vis dažniau išeina iš kraiko dėžės į didįjį žiemos kambarį.

Tigrė motina “Naga” gimdymui pasirinko ne paruoštą patalpą, o nedidelį pertvarinį narvą žiemos namelyje . Jame nėra įrengtos kameros ir tigrės kūno nesimato. Čia nėra įrengtų kamerų, o prižiūrėtojų matomumas taip pat buvo ribotas, todėl ilgą laiką net nebuvo aišku, kiek jauniklių gimė.

Tačiau jau kelios savaitės žinoma, kad tai vienintelis vaikas. Tuo tarpu taip pat žinoma, kad jauniklis yra patinas. Paaiškėjo, kad tai buvo “atsitiktinis radinys”, rastas skubios veterinarinės pagalbos metu. Gyvūnų prižiūrėtojai pastebėjo berniuko uodegos sužalojimą, kurį reikėjo ištirti. Tikėtina, kad uodega buvo beveik perpjauta per pusę dėl suspaudimo ir šiuo metu ją teko amputuoti. Mažasis katinėlis puikiai išgyveno operaciją ir tikrai susitaikys su trumpa uodega.

Sužinojus lytį, mažajam tigriukui buvo suteiktas ir vardas – “Tailor”.

Krefeldo zoologijos sodas taip pat neseniai paskelbė apie naujos kartos Sumatros tigrų atvykimą: nuo lapkričio mėn. čia auga dvynukai. Jų tėvas – vyresnysis Tailoro brolis Leopoldas, kuris gimė 2019 m. sausio mėn. Rheine kartu su seserimis Tipah ir Zuma. Taigi Tailoras jau yra dėdė, bet dar labai jaunas ir mažas, kurio tolesnė raida, tikėkimės, vyks sklandžiai.