Naujienos

Pradžios MONO Minecraft dirbtuvės jaunimui Borne

Vasario 3 d., penktadienį, tarybos narys Davidas Vermorkenas atidarė “MONO Minecraft” dirbtuves, skirtas 12-15 metų jaunimui. Šiame naujoviškame eismo žaidime vaikai žaisdami sužino, kodėl važiuodami dviračiu jie turėtų palikti mobiliuosius telefonus kišenėse. Daugiau nei 80 antrokų iš Twickelio koledžo, esančio Borne, turėjo galimybę tuo įsitikinti. Ir kaip taikliai pasakė vienas iš mokinių: “Jei turite ko nors išmokti, išmokite tai šitaip!” MONO vairavimas reiškia netrukdomą buvimą kelyje. Be mobiliojo telefono su visomis jo programėlėmis, socialine žiniasklaida ir muzika. Išsiblaškymas kelyje yra pavojingas. Kai kurie žmonės tai žino ir vairuoja MONO. Tačiau taip pat yra grupė žmonių, įskaitant daugybę jaunų žmonių, kurie važiuodami dviračiu naudojasi mobiliaisiais telefonais. Nepaisant pavojų ir 140 eurų baudos. Todėl reikia daugiau mokyti juos palikti mobiliuosius telefonus kišenėse, kai jie būna lauke.

Žaismingas mokymasis yra veiksmingas Tačiau kaip mokyti jaunuolius apie pavojus, kylančius naudojantis telefonais kelyje, ir ką daryti, kad jie saugiai grįžtų namo? Albertine Duiven, Overeiselio provincijos patarėja kelių eismo saugumo ir elgesio klausimais: “Nenorime pedantiško požiūrio, kuris dažnai duoda priešingą rezultatą . “Minecraft” yra populiarus jaunimo žaidimas. Mūsų žinutė šiame žaidime pateikiama prieinamu būdu, todėl ši problema sprendžiama prieinamu būdu. Taip pat pasitelkiame Vincentą Diką,gerai žinomą žaidimų influencerį, kad šis seminaras ir MONO žinutė pasiektų jaunimą.”

Oficialus žaidimo pristatymas, kurį atliko patarėjas VermorkenasPerpastaruosius kelis mėnesius žaidimas buvo intensyviai testuojamas. Penktadienį, vasario 3 d., seminaras buvo oficialiai pradėtas rengti Twickelio koledže Borne. Tarybos narys Davidas Vermorkenas (kurio portfelis taip pat apima judumą) paspaudė mygtuką, kad pradėtų žaidimą: “Šiuo metu miesto administracija užsiima judumo vizijos kūrimu. Viena iš pagrindinių temų – gera ir saugi dviratininkų ir pėsčiųjų infrastruktūra. Todėl labai džiaugiuosi, kad organizuojamos tokios akcijos kaip ši. Be saugaus dviračių tinklo, taip pat svarbu, kad kiekvienas moksleivis žinotų, koks yra jo vaidmuo eisme, ir saugiai grįžtų namo.”

Žaidimasskatina pokalbius Žaidime jaunuoliai keliauja iš namų į mokyklą. Pakeliui jie turi atsakyti į klausimus, už kuriuos gali rinkti taškus. Jie taip pat gauna pranešimus į savo mobiliuosius telefonus. Ar jie jais vadovaujasi? Jei taip, tai iš karto turi įtakos žaidimo eigai. Juk jie nevairuoja MONO. Po žaidimo mokiniai diskutuoja tarpusavyje. Ką sužinojote ir kaip galite išmokyti save padėti mobilųjį telefoną į šalį, kai esate kelyje?

Seminaras Gelderlando ir Overeiselio mokyklose Mokant jaunuolius tinkamo elgesio šiame amžiuje, sumažėja tikimybė, kad vėliau gyvenime jie taip pat naudosis mobiliuoju telefonu eisme. Kitais metais šios MONO Minecraft dirbtuvės bus siūlomos kelių Gelderlando ir Overeiselio vidurinių mokyklų žemesnėse klasėse. Susidomėjote? Užregistruokite savo mokykląadresu Gelderlando ir Overeiselio regioninė MONO kampanija yra Gelderlando ir Overeiselio provincijų iniciatyva, kurią vykdo “Atsakingi jauni vairuotojai” (RYD), “Keijzer Marketing, Communication & Management” ir eismo technologijų agentūra XTNT. Tikslas? Skleisti MONO žinią, kad kelyje galima netrukdomai naudotis mobiliuoju telefonu, visiems Gelderlando ir Overeiselio gyventojams. Daugiau informacijos apie regioninę MONO kampaniją rasite svetainėje www.wijrijdenmono.nl.