Naujienos

Pradžios MONO Minecraft dirbtuvės jaunimui Borne

Vasario 3 d., penktadienį, tarybos narys Davidas Vermorkenas pradėjo “MONO Minecraft” dirbtuves 12-15 metų jaunimui. Šiame naujoviškame eismo žaidime jaunuoliai žaismingai sužino, kodėl važiuodami dviračiu turėtų palikti telefonus rankinėse. Daugiau nei 80 antrokų iš Tviklio koledžo, esančio Borne, sužinojo apie tai. Ir kaip puikiai pasakė vienas iš mokinių: “Jei jau reikia ko nors išmokti, tai prašom šitaip!” MONO vairavimas reiškia, kad kelyje galite būti netrukdomi. Be mobiliojo telefono su visomis jo programėlėmis, socialine žiniasklaida ir muzika. Eismo dalyviams pavojinga išsiblaškyti. Kai kurie žmonės tai žino ir vairuoja MONO. Tačiau taip pat yra grupė žmonių, įskaitant daugybę jaunų žmonių, kurie važiuodami dviračiu naudojasi mobiliaisiais telefonais. Nepaisant pavojų ir 140 eurų baudos rizikos. Todėl reikia daugiau mokyti juos palikti telefonus rankinėse, kai jie keliauja.

Mokymasis žaidžiant yra veiksmingas Tačiau kaip mokyti jaunuolius apie pavojus, kylančius naudojantis telefonu eismo metu, ir ką daryti, kad jie saugiai grįžtų namo? Albertine Duiven, Overeiselio provincijos patarėja kelių eismo saugumo ir elgesio klausimais: “Nenorime pedantiško požiūrio, kuris dažnai duoda priešingą rezultatą . “Minecraft” yra populiarus jaunimo žaidimas. Į šį žaidimą įtraukus mūsų žinutę, jie gali susipažinti su šia tema prieinamu būdu. Taip pat pasitelkiame Vincentą Diką, gerai žinomą žaidimųinfluencerį, kad atkreiptume jaunimo dėmesį į šį seminarą ir MONO idėją.”

Žaidimą oficialiai pristatė tarybos narys VermorkenPastaraisiais mėnesiais žaidimas buvo intensyviai testuojamas. Penktadienį, vasario 3 d., seminaras buvo oficialiai pradėtas rengti Twickelio koledže Borne. Aldermanas Davidas Vermorkenas (į jo portfelį įtrauktas ir judumas) paspaudė mygtuką, kad žaidimas prasidėtų: “Šiuo metu savivaldybė užsiima judumo vizijos rengimu. Viena iš pagrindinių jos antraščių – gera ir saugi dviratininkų ir pėsčiųjų infrastruktūra. Todėl labai džiaugiuosi, kad organizuojamos tokios akcijos kaip ši. Be saugaus dviračių tinklo, taip pat svarbu, kad kiekvienas moksleivis žinotų, koks yra jo vaidmuo eisme, ir saugiai grįžtų namo.”

Žaidimas skatina pokalbius Žaidime jaunuoliai keliauja iš namų į mokyklą. Pakeliui jiems pateikiami klausimai, į kuriuos atsakydami jie gali pelnyti taškų. Jie taip pat gauna pranešimus į savo mobiliuosius telefonus. Ar jie jais vadovaujasi? Tuomet tai iš karto turi įtakos žaidimo eigai. Juk jie nevairuoja MONO. Po žaidimo mokiniai diskutuoja tarpusavyje. Ką sužinojote ir kaip galite išmokyti save atidėti telefoną vairuojant kelyje?

Seminaras Gelderlando ir Overeiselio mokyklose Mokant jaunuolius tinkamo elgesio šiame amžiuje, sumažėja tikimybė, kad vėliau gyvenime jie ir toliau naudosis telefonais eisme. Kitais metais šios MONO Minecraft dirbtuvės bus siūlomos kelių Gelderlando ir Overeiselio vidurinių mokyklų jaunesniųjų klasių mokiniams. Susidomėjote? Užregistruokite savo mokyklą svetainėje Gelderlando ir Overeiselio provincija Regioninė MONO kampanija yra Gelderlando ir Overeiselio provincijų iniciatyva, kurią vykdo “Atsakingi jauni vairuotojai” (RYD), “Keijzer Marketing, Communication & Management” ir eismo inžinerijos agentūra XTNT. Tikslas? Atkreipti visų Gelderlando ir Overeiselio gyventojų dėmesį į MONO žinią, kad kelyje galima netrukdomai naudotis mobiliuoju telefonu. Daugiau informacijos apie regioninę MONO kampaniją galima rasti adresu www.wijrijdenmono.nl.