Naujienos

Pagalba sprendžiant nuomos problemas

Rheine. Šiuo metu smarkiai išaugusios pragyvenimo sąnaudos nuomininkus greitai įstumia į sunkią finansinę padėtį. Staiga sąskaita taip smarkiai nurašoma, kad nebegalima vykdyti nuolatinių pavedimų, pavyzdžiui, už nuomą. Tai nemaloni situacija ir nuomininkui, ir nuomotojui. Dažnai abiejų pusių gėda ar draudimas yra per dideli, kad būtų galima pasikalbėti. Tačiau kartais nuomos santykių problemos kyla dėl visai kitų priežasčių. Pavyzdžiui, jei teisėtomis ramybės valandomis nuolat trikdoma ramybė.

Tokiais ar panašiais atvejais gali padėti Rheine miesto “Fachstelle für Wohnraumsicherung” (Būsto saugumo specialistų biuras), įsteigtas 2022 m. bendradarbiaujant su Caritas asociacija Rheine. Keturi specialistų biuro darbuotojai tarpininkauja tarp šalių ir stengiasi rasti sprendimą, kad gyvenamoji vieta būtų užtikrinta ilgam laikui. Jei reikia pateikti prašymus valdžios institucijoms, pavyzdžiui, prašymą dėl būsto subsidijos, darbuotojai taip pat padeda.

Specialistų skyriaus darbas sėkmingiausias, kai darbuotojai kuo anksčiau sužino apie nuomos santykių problemas. Pavyzdžiui, kuo mažesnės susikaupusios skolos, tuo greičiau galima rasti sprendimą. “Idealiu atveju nuomotojai, nesumokėję nuomos mokesčio, turėtų tiesiogiai kreiptis į mūsų specializuotą agentūrą ne vėliau kaip po antro nesumokėto nuomos mokesčio”, – kreipiasi į nuomotojus ir nuomojančias įmones specializuotos agentūros koordinatorius Jörgas Jägeris. “Taip galima išvengti ilgai trunkančių ir daug išlaidų reikalaujančių iškeldinimo veiksmų”, – tęsia Jägeris.

Tačiau patys nuomininkai taip pat gali kreiptis į “Fachstelle für Wohnraumsicherung”. Biuras įsikūręs adresu Kardinal-Galen-Ring 98, Rheine. Su darbuotojais galima susisiekti pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 8 iki 16 val. ir penktadieniais nuo 8 iki 13 val. telefonu 05971/9436999 arba el. paštu Žinoma, norintys gauti pagalbos ar patarimo taip pat gali užsukti tiesiogiai.

Daugiau informacijos galima rasti adresu www.Rheine.de/housing-security.