Naujienos

Miesto bibliotekoje ieškoma savanorių skaitytojų

Rheine. Savanoriško garsinio skaitymo projektas savivaldybės bibliotekoje Rheine vykdomas jau nuo 2008 m. birželio mėn. – dabar vėl ieškoma naujų savanorių, kurie norėtų garsiai skaityti vaikams nuo 4 metų. Bibliotekos garsinio skaitymo savanoriai yra atsidavusi ir draugiška komanda, kuri ieško pagalbos skatinant vaikų skaitymą kaip “Sternstündchen” dalį.

Šiuo metu komandą sudaro 20 skaitytojų, kurie organizuoja ne tik “Sternstündchen” (kiekvieną trečiadienį nuo 15:20 iki maždaug 15:45 val.), bet ir specialias “Adventsternstündchen” (kiekvieną advento šeštadienį 11:00 val.) bei “netikėtus skaitymus” bibliotekos ekskursijų vaikams metu. Visi skaitytojai patys renkasi tinkamas knygas su paveikslėliais ir istorijas – bibliotekos komanda mielai rekomenduos.

Kūrybiškam skaitymo seanso dizainui ribų nėra!

Visi viešosios bibliotekos skaitytojai kasmet dalyvauja mokymuose iš anksto sutarta tema ir du kartus per metus susitinka su visų bibliotekos skaitytojų grupe. Šiuose susitikimuose aptariamos aktualios temos ir klausimai, derinamos skaitymo datos. Žinoma, susitikimuose taip pat visada suteikiama galimybė asmeniškai pabendrauti su visais dalyviais.

Jei jus domina skaitytojo darbas savivaldybės bibliotekoje Rheine, susisiekite su mumis. Savivaldybės bibliotekos kontaktinis asmuo skaitytojams Luisa Grotemeier Rheine, į klausimus galima atsakyti tel. 05971/939-151. Be to, galima susitarti dėl susitikimo ir asmeniškai susipažinti.