Naujienos

Tinklas “Kur eiti? Namuose Rheine” rengia kalėdinį vakarėlį

(v.l.) Stefan Gude (Caritasverband Rheine), Raimund Gausmann (Stadt Rheine), Peter Lüttmann (Stadt Rheine) und Jan Kröger (St. Antonius Kirchengemeinde) übernahmen die Essensausgabe bei der Weihnachtsfeier des Netzwerkes „Wohin? Zu Hause in Rheine“.

Rheine. Tinklas “Kur eiti? Namuose Rheine” surengė kalėdinį vakarėlį nepasiturintiems žmonėms iš Rheine. Tinklą sudaro jaunimo ir narkomanų konsultavimo centras, Caritas sriubos virtuvė Rheine, Caritas skubios pagalbos būstui tarnyba Rheine, geležinkelio stoties misija (Caritas Rheine u. Diakonisches Werk Tecklenburg) ir miesto socialinės įstaigos Rheine.

Organizatoriai rinko aukas, kad renginio pabaigoje 100 užsiregistravusių svečių galėtų įteikti dovanų maišelius su maisto produktais, higienos priemonėmis ir kalėdiniais saldumynais.

Visas Kalėdų vakarėlis finansuojamas tik iš aukų. Prieš “Corona” kiekviena institucija rengė savo nedidelį Kalėdų vakarėlį. Deja, tai nebuvo padaryta Coronos valdymo metais. Nepaisant to, per šiuos dvejus metus šių įstaigų klientai galėjo naudotis dovanų maišais kaip pagalbos paketu, kurį tinklas taip pat galėjo surinkti iš aukų.

Šiais metais buvo nuspręsta surengti didelę bendrą minėtų institucijų šventę. Taip pat dalyvavo meras Dr. Peteris Lüttmannas, tarybos narys Raimundas Gausmannas, “Caritas” asociacijos politikos ir komunikacijos vadovas Stefanas Gude ir Švento Antonijaus parapijos klebonas Janas Krögeris, kuris iš karto ėmėsi aktyvios veiklos ir perėmė maisto dalijimą švediškame stale. Ši nauja Kalėdų šventimo forma buvo palankiai įvertinta ir suteikė susirinkusiems malonų prieššventinį renginį.