Naujienos

Taryba nusprendė pratęsti nakties ir šviesoforų išjungimo laiką

Rheine. Šią savaitę antradienį taryba didele balsų dauguma nusprendė žibintų išjungimą pratęsti viena valanda. Šiuo sprendimu siekiama ir galima sėkmingai išspręsti energijos trūkumo problemą. Buvo nuspręsta ankstesnį naktinį išjungimą (nuo 01:00 iki 03:30) pratęsti viena valanda (nuo 01:00 iki 04:30).

Tai reiškia, kad šiuo metu taikomos šios taisyklės: Naktį iš penktadienio į šeštadienį, iš šeštadienio į sekmadienį, naktį prieš valstybines šventes ir nuo ketvirtadienio prieš Rožinį pirmadienį iki Pelenų trečiadienio gatvių apšvietimas nebus ribojamas. Kitomis naktimis gatvių apšvietimas bus visiškai išjungtas (išskyrus pėsčiųjų perėjas) nuo 01:00 iki 4:30 val. Pasikonsultavus su policija nustatyta, kad praeityje nebuvo jokių nukrypimų dėl šiuo metu taikomo naktinio išjungimo. Nakties išjungimo pratęsimas viena valanda iki 4.30 val. ryto policijos požiūriu taip pat vertinamas nekritiškai. Pavyzdžiui, galimas išjungimo paankstinimas iki 00:00 val. vertinamas skirtingai. Tuo metu miesto teritorijoje vis dar juda daug žmonių (pėsčiųjų, dviratininkų ir automobilių). Taip pat buvo išnagrinėtos kitos alternatyvos, pavyzdžiui, kas antros šviesos išjungimas. Jie buvo atmesti dėl didelių techninių pastangų ir didelių išlaidų.

Iš pradžių CDU ir FDP frakcijų 2022 m. rugsėjo 22 d. pateiktas pasiūlymas dėl turimų pareigų 2022 m. lapkričio 22 d. Pagrindinio ir finansų komiteto posėdyje buvo perduotas Statybos ir judumo komitetui. Tačiau konsultuotis, taigi ir įgyvendinti, būtų buvę galima ne anksčiau kaip 2023 m. vasario 2 d. Todėl antradienį vykusiame posėdyje Bündnis90/Die Grünen parlamentinės grupės prašymu Taryba priėmė sprendimą ir nusprendė jį nedelsiant įgyvendinti. Atsižvelgiant į dabartinę įtemptą tiekimo padėtį ir neprognozuojamą energijos tiekimo raidą, buvo nuspręsta, kad sprendimą tikslinga priimti kuo anksčiau.

Įgyvendinant naująją schemą bus sutaupyta daug papildomų lėšų: 119 000 kWh elektros energijos, 135 tonos CO2 ir 66 000 eurų. Tai taip pat turi teigiamą poveikį rūšių apsaugai; naktinės gyvūnų rūšys gali netrukdomai veikti savo buveinėse tamsiu paros metu. Iliustracijos WordPress tinklaraštis