Naujienos

Heimatbühne AltenRheine, Heimatverein Rheine ir Niederdeutsche Bühne

Paskelbti Rheine miesto “Homeland Prize” nugalėtojai.

Rheine. “Tėvynės apdovanojimas” yra Tėvynės, savivaldybių, statybos ir skaitmeninimo ministerijos (MHGBD) iniciatyva, suteikianti galimybę dalyvauti rajonams, nepriklausomiems miestams ir savivaldybėms. Šiais metais jis siūlomas jau trečią kartą. Pirmą kartą renginyje dalyvauja ir Rheine miestas.

Pagal šią tvarką savivaldybėje gali būti nominuoti iš viso trys laimėtojai, o piniginis prizas gali siekti 5 000 eurų. Pirmosios vietos laimėtojas automatiškai dalyvauja konkurse dėl Landes-Heimat-Preis.

Rheine miesto viešas kvietimas teikti paraiškas arba siūlyti galimus apdovanojimų laimėtojus buvo sėkmingas. Todėl žiuri paskirtas Kultūros komitetas galėjo išrinkti tris laureatus. Nugalėtojais tapo (abėcėlės tvarka) Heimatbühne AltenRheine, Heimatverein Rheine ir Niederdeutsche Bühne. Atitinkami reitingai ir piniginių prizų paskirstymas bus paskelbti tik apdovanojimų ceremonijos dieną.

Paramos programa “Heimat” skirta tam, kas vienija žmones, bendruomenei ir sanglaudai. Ji remia žmones jungiančią ir regioninę tapatybę stiprinančią veiklą ir ypatingu būdu ją propaguoja.