Naujienos

BEVEIK DOVANŲ! – KALĖDOS GAMTOS ZOOLOGIJOS SODE

Artėjančiomis Kalėdų dienomis NaturZoo Rheine vyksta speciali įėjimo kainų akcija. “Kūčių vakarą ir per dvi Kalėdų šventes visi vaikai bus įleidžiami nemokamai, o suaugusieji mokės tik 5,50 euro įėjimo kainą vaikams. Pavyzdžiui, keturių asmenų šeima gali sau leisti apsilankyti zoologijos sode už 11,00 eurų.

Visos pajamos, gautos per tris dienas, “paaukojamos” rūšių išsaugojimo projektams.

Savanoriškai įsipareigodami zoologijos sodai skatina priemones, skirtas apsaugoti gyvūnus nykstančiose natūraliose buveinėse. Labai svarbu nuolat remti rūšių išsaugojimo projektus, todėl NaturZoo ir toliau pagal galimybes rems tokius projektus, skirtus tigrams Sumatroje ir plumplorams Pietryčių Azijoje, kuriems labai gresia privati prekyba gyvūnais, net ir šiais ekonomiškai sunkiais laikais. Ypatingo dėmesio vertos Maroke gyvenančios barbarinės makakos: dėl klimato kaitos ir ilgų sausrų praėjusią vasarą dėl didelių miškų gaisrų buvo beveik visiškai sunaikintos ištisos magotų kolonijos. Likusios šios ir taip labai nykstančios makakų rūšies populiacijos šiuo metu yra maitinamos, nes gaisro nuniokotuose miškuose joms dar nėra pakankamai maisto.

Madagaskare dėl klimato kaitos suintensyvėjusių oro sąlygų taip pat sutriko rūšių išsaugojimo projektai: Keletas itin stiprių atogrąžų ciklonų sunaikino gyvenvietes ir infrastruktūrą saugomose teritorijose, kuriose gyvena labai pavojingi bambukiniai lemūrai. Tiesioginė pagalba ten gyvenantiems žmonėms yra tolesnės prozimų apsaugos pagrindas.

Išsamesnės informacijos apie finansuojamus rūšių apsaugos projektus galima rasti “NaturZoo” interneto svetainėje.

Taigi “NaturZoo” nori padaryti dvigubai daugiau naudos savo kalėdine kampanija ir džiaugiasi, jei ja pasinaudos daug zoologijos sodo lankytojų.

Kalėdų išvakarėse “NaturZoo” dirbs nuo 9 iki 13 val., o Kalėdų dieną ir Kūčių dieną – nuo 9 iki 17 val.