Naujienos

Stažuotojai iš Rheine miesto susipažįsta su kultūromis S. Antonio centre

Veiklos sritis Tarpkultūrinis atidarymas kviečia stažuotojus į greitąjį susitikimą ir “Meet & Eat”.

Rheine.cpr. Rheine miesto stažuotojai buvo pakviesti į Caritas Rheine tarpkultūrinių susitikimų centrą Centro S. Antonio. Vadovaujami Johannos Miltrup iš miesto Rheine ir Kevino Löcke iš Caritas asociacijos Rheine, mokymų dalyviai pirmiausia dalyvavo seminare apie tarpkultūrinę kompetenciją.

Vėliau imigrantai prisijungė prie jų kaip daugintojai. “Greitojo susitikimo” metu visi keitėsi nuomonėmis trumpuose pokalbiuose ir sužinojo įdomių įžvalgų iš priešais sėdinčių žmonių. Popietę užbaigė bendra maisto gaminimo sesija. Imigrantai atsivežė mėgstamų patiekalų ingredientų ir virtuvėje buvo sudarytas įvairus meniu. Buvo mongolų koldūnų, bulguro patiekalas iš Sirijos, skani afganų ryžių keptuvė su ėriena ir ukrainietiškas varškės pyragas desertui.

Bendros vakarienės metu buvo pagilinti mainai ir užmegzti ryšiai. Visi dalyviai sutiko, kad tai buvo sėkminga ir spalvinga popietė. Šią dieną visi žmonės patyrė įvairias kultūras. “Buvo fenomenalu, kad per vieną popietę galima sutikti ir patirti daug naujų žmonių”, – apibendrino stažuotojas iš miesto Rheine. “Neįtikėtina, kokia įvairi šiandien buvo programa”, – pridūrė vienas dalyvis.

Kevinas Löcke ir Johanna Miltrup, atsakingi už Migracijos ir integracijos koncepcijos veiklos sritį “Tarpkultūrinis atvėrimas”, šį bendradarbiavimą organizavo kartu su miesto Rheine mokymų vadove Florentine Kühs-Sandmann. Projektą planuojama siūlyti ir kitiems mokymo metams.