Naujienos

Nedidelis palikimas – tigrų palikuonys!

Das erste Foto von dem Tigernachwuchs.

Tigrė “Naga” paviešino: ji tapo, kiek žinoma, jauniklio motina. Gimdymas jau įvyko gruodžio 5 d. Šiuo tikslu motina pasitraukė ne į kambarį, o į nedidelį atskirą narvą tigrų žiemos namelyje. Čia nėra įrengta jokių kamerų, todėl kasdien atliekant patikrinimus ir priežiūrą galima matyti tik ribotą vaizdą . Tačiau sekmadienį (gruodžio 11 d.) ji išnešė jauniklį iš šios kraiko dėžės, maitino jį ir saugojo dideliame parodų kambaryje. Jauniklis atrodė geros būklės ir gerai pamaitintas.

Jauniklis yra tigro patino Kabuso, kuris spalio 17 d. mirė nuo limfomos, palikimas. Rugpjūčio pabaigoje buvo užregistruotos paskutinės Kabuso ir Nagos poravimosi operacijos, iš kurių gimė naujagimiai. Sumatrų tigrų išsaugojimo veisimo programai (EEP) tai yra “norų vaikas”: tigrų pora turėtų dar kartą daugintis, kad Europos zoologijos sodų populiacija būtų palaikoma genetiškai ir skaičiumi palikuonių.

“Tiger Naga” yra patyrusi motina. 2019 m. sausį ji atsivedė jauniklius Leopoldą, Zumą ir Tipahą, kuriuos augino praktiškai zoologijos sodo lankytojų akivaizdoje. Šiuo požiūriu ir dėl šio gimdymo galima įžvelgti atsargų optimizmą, tačiau tokiame ankstyvame etape vis dar reikia tikėtis nesėkmių auginimo procese.

Šiuo metu zoologijos sodo lankytojai žiemos kambarį gali apžiūrėti tik iš tolo. Apie tolesnius pokyčius jus informuosime tinkamu laiku.