Naujienos

2022 m. Piliečių apdovanojimų ceremonija: apdovanojimai šventinėje atmosferoje

Foto (Stadtpressestelle Rheine) v.l.n.r.: Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann mit den Bürgerpreisträgerinnen und -preisträgern Günther Probst, Cäcilia Bockholt-Renger, Jörg Klüter, Kimberley Koop und Linus Benedikt Grundke. Wegen einer Erkrankung konnte der 90-jährige Theo Weischer nicht an dem Festakt teilnehmen.

Rheine. 2022 m. Rheine miesto gyventojai, parodę ypatingą atsidavimą savanoriškam darbui, vėl buvo pagerbti Piliečių apdovanojimu. Šeštadienį Rheinemeras Dr. Peteris Lüttmannas padėkojo savanoriams per ceremoniją Falkenhofo Morriensaal salėje.

“Piliečio apdovanojimu pagerbiame žmones, parodžiusius išskirtinį savanorišką įsipareigojimą, – sakė Dr. Lüttmannas savo sveikinimo kalboje: – Jūs ėmėtės ir prisiėmėte atsakomybę kaip darbą. Mes jaučiame jūsų entuziazmą, energiją, jūsų buvimą kelyje. Jūs kuriate aiškią pridėtinę vertę mums visiems.”

Iš beveik 30 pasiūlymų žiuri išrinko ne mažiau kaip šešis šių metų Piliečių premijos laureatus, kurie savo energiją skiria visuomenės labui. Pirmoji šeštadienį buvo Cäcilia Bockholt-Renger. Jau daugelį metų ji dalyvauja katalikų Jono Krikštytojo parapijos socialinės įstaigos “Offenes Ohr” veikloje ir yra įsipareigojusi padėti pabėgėliams. Jau beveik 20 metų Jörgas Klüteris savanoriškai dirba Jaunimo ir šeimos tarnyboje, be kita ko, eina pirmininko pareigas. Güntheris Probstas taip pat buvo apdovanotas už darbą valdyboje. Daugiau nei tris dešimtmečius jis buvo Kolpingo šeimos Rheine-Zentral pirmininkas. Dionizijaus parapijos parapijos taryboje ir Rheine miesto senjorų patariamojoje taryboje. Daugeliui pažįstamas veidas bus Teodoras Veišeris (Theodor Weischer), kuriam Piliečių apdovanojimas buvo įteiktas iš dalies už savanorišką darbą Eltės kaime. Deja, dėl ligos jis negalėjo dalyvauti ceremonijoje. Šiuo metu 90-metis buvo vienas iš 1973 m. įsteigtos “Heimatverein Elte” įkūrėjų ir iki 2018 m. dirbo jos valdyboje. Du jauniausius apdovanojimo laureatus – Linus Benedikt Grundke ir Kimberley Koop – žiuri išrinko du jaunuolius, kurie yra įsipareigoję kurti jaunimui palankią svetainę Rheine. Abu jie yra Jakobi jaunimo centro savanoriai. Jie taip pat dirba vaikų ir jaunimo labui organizacijoje “Kinderstark – NRW schafft Chancen” ir naujai įkurtoje jaunimo komandoje Rheine. Be to, jie dirba kaip apmokyti “SaM” (mokiniai kaip multiplikatoriai).

Ceremonijos muzikinį akompanimentą užtikrino pianinu grojantis Andreasas Merkas ir saksofonu grojantis Lotharas Eirmbteris. Po iškilmingos ceremonijos miestiečių apdovanojimo laureatai pasirašė Rheine miesto Auksinėje knygoje.