Naujienos

Šventė ir kentėjo kartu

Išleistuvių vakaras mokiniams iš Leiria

Rheine. Ketvirtadienį, po turiningų dienų su daugybe įžvalgų, įvyko atsisveikinimo vakaras su 18 mokinių iš Leiria, kurie nuo pirmadienio viešėjo Emsštate. Jaunuoliai, priimantys mokiniai ir tėvai susitiko Portugalijos laisvalaikio centro, esančio Stoverner Straße, renginių salėje. Šis bendras renginys buvo paankstintas, nes penktadienį Koperniko gimnazijos mokiniai dalyvavo šios mokyklos kalėdiniuose koncertuose.

Klemensas Šopkeris (Clemens Schöpker), organizavęs ir lydėjęs mainus miestų partnerystės asociacijos vardu Rheine, pasveikino visus dalyvius pilnutėlėje salėje. Petras į Vokietiją pasiuntė šalto oro mases, tačiau bent jau mainų studentai išvengė sniego ir lietaus, kai lankėsi Rheine. Jis ypač padėkojo tėvams, priėmusiems portugalus, už jų priėmimą ir rūpinimąsi jaunaisiais portugalais.

Laisvalaikio centro virtuvė buvo paruošusi gardžių užkandžių ir sotaus maisto iš grilio. Tuo pat metu šeimininkai buvo vaišinami sočiu maistu per paskutinio preliminaraus etapo Vokietijos futbolo rinktinės rungtynes, kurios buvo rodomos dideliame fone esančiame ekrane. Ten likimas pasuko savo vaga. Portugalijos mainų studentai mandagiai šypsojosi, bet nerodė jokio piktumo Vokietijos futbolo tragedijos akivaizdoje…

Vėliau vakare serenadas traukė portugalų mainų studentė Marta, kuri ketvirtadienį atšventė savo 18-ąjį gimtadienį Rheine. Svečiai iš Leiria ir vokiečių mokiniai kartu dainavo ir sveikino ją su šiuo ypatingu gimtadieniu.

Po dienos, praleistos Miunsteryje, portugalai paskutines dvi viešnagės dienas praleis juos priimančiose šeimose, kurios būtinai nuveš svečius į kalėdines muges kaimyniniuose aukštesniuose centruose. Pirmadienį svečiai iš Leiria iš Amsterdamo skris atgal į Portugaliją, kur saulėtų pietų europiečių laukia ne tik 16 laipsnių Celsijaus, bet ir lietus.