Naujienos

Sūrus ir gyvūninis

Mit Feuereifer waren die Schülerinnen und Schüler in der Salzwerksatt bei der Sache.

Mainų studentai šiandien lankosi Bentlage

18 mokinių iš Leiria diena prasidėjo gana šmaikščiai: “tvarkaraštyje” buvo numatytas apsilankymas druskos dirbtuvėse.

Druskos virimo ceche – XVIII a. technikos paminkle – druskos dirbtuvėse siūlomos edukacinės praktinės programos.

Druskos dirbtuvės yra užklasinio mokymosi vieta. Mokyklų klasės, vaikų grupės, šeimos ir suaugusieji visais pojūčiais gali atrasti žmogaus gyvybei būtiną druską. Žaismingai paaiškinamos istorinės aplinkybės, o kiekvienas gali pats išbandyti, kaip iš sūrymo gaminami baltosios druskos kristalai. Vizito Bentlage metu svečiai iš Portugalijos taip pat susipažino su “Gottesgabe” druskų gamyklos lauko teritorija, istorinėmis virimo katilinėmis, krosnimis ir druskos saugyklomis. Savivaldybės muziejų atstovė Christa Schmitz buvo sužavėta mergaičių ir berniukų žinių troškimu ir drausme.

Vėliau jie nuvyko į gamtos zoologijos sodą. Čia, be kita ko, mokiniams buvo papasakota apie zoologijos sodo projektą “Pasaulinis indėlis į laukinės gamtos išsaugojimą”. Svarbiausias apsilankymo akcentas neabejotinai buvo ruonių maitinimas.

Pasivaikščiojimo po beždžionių mišką metu pagrindiniai mokinių mainų su Leiria iniciatoriai: Klemensas Šopkeris (Clemens Schöpker) iš miesto partnerystės asociacijos (m.) ir dešinėje esanti Lisetė Pereura (Lisete Pereura).

Prieš pietus jie kartu nuėjo į beždžionių mišką.