Naujienos

Studentų mainai, klimato konferencija, naujas dviračių takas

Diese jungen Schülerinnen und Schüler aus Leiria - unser Bild zeigt eine Szene von einer Tanzvorführung beim Abschiedsabend im Oktober in Leira - werden kommenden Montag für eine Woche nach Rheine kommen.

Borne ir Rheine komitetų diskusija – aptariamas artimiausių mėnesių planavimas

Rheine/Borne. Nuo ateinančio pirmadienio 18 moksleivių iš Leiria savaitę praleis Rheine. Dvynių asociacija parengė įdomią programą, kuri svečiams iš Portugalijos parodys Ems miestą iš įvairių perspektyvų. Be to, praėjusį penktadienį Dvynių asociacijos valdyba lankėsi Borne, kur vyko įprastas planavimo susitikimas. Kartu su Dvynių komitetu buvo parengta jubiliejinių 2023 metų programa. Kitais metais sueis 40 metų, kai susigiminiavęs miestas su Borne bus paminėtas kultūriniais renginiais ir įvairiais abiejų miestų gyventojų susitikimais.

Penktadienį abiejų susigiminiavusių asociacijų valdybos susirinko į planavimo posėdį svetainėje Borne.

“Su nauja energija imamės darbo”, – sveikinimo kalboje sakė Gertjanas Roozendomas, Borner Dvynių komiteto pirmininkas. Ir iš tiesų bus daug įdomių renginių. Jau vasario mėnesį “DEOS AG” renginių centre vyks klimato konferencija, kurioje bus pristatyta naujausia pastatų automatikos padėtis ir energijos taupymo pastatuose galimybės. Kviečiami įmonių, būsto asociacijų ir savivaldybių vykdomieji direktoriai. Organizatoriai – miestų partnerystės asociacija ir miestas Rheine.

Naujai sukurtas dviračių takas sujungs Rheine ir Borne. Maršrutą parengė Nico Gosselt iš Borne ir Engelbert Nagelschmidt. Gerų 60 kilometrų ilgio maršrutas visuomenei bus pristatytas kitais metais. Dvynių asociacija ir Dvynių komitetas simboliškai atidarys naująją jungtį, išvažiuodami dviračiais iš savo miestų ir susitikdami viduryje, kur bus švenčiamas šis įvykis.

Į mainus taip pat įsitrauks chorai ir muzikos grupės. Vasaros pradžioje Bornenser atvyks į Rheine, kur koncertuos 13 grupių. Savo ruožtu svetainėje Borne planuojami įvairių grupių iš Rheine pasirodymai. Pavasarį Borner sinagogoje savo parodą surengs menininkas iš rato “Spektrum 88” iš Rheine. Sporto klubas TV Jahn Rheine pažadėjo paremti planuojamą savivaldybės sporto biuro reorganizaciją Borne. Be to, ieškoma galimybių suorganizuoti senjorų susitikimus, kuriuose galėtų dalyvauti abiejų miestų grupės. Pirmasis susitikimas įvyks gruodžio 8 d., kai 50 senjorų iš Borne aplankys Rheine ir kalėdinę mugę.

Kiti labai konstruktyvios diskusijos Borne punktai buvo pradinių mokyklų mainų atgaivinimas, verslininkų keitimasis patirtimi ir Borner mokyklų pakvietimas į gatvės futbolo turnyrą kitais metais. “Džiaugiamės, kad jubiliejiniais metais po priverstinės pertraukos partnerystė vėl klesti ir kad abiejų miestų žmonėms galime suteikti galimybę įdomiai susipažinti”, – apibendrino partnerystės asociacijos pirmininkas Reineris Wellmannas.

Nuo kito pirmadienio 18 jaunuolių iš Leiria, įvairių mokyklų mokinių iš Rheine ir juos priimančių tėvų darbotvarkėje – susitikimai, ekskursijos ir dalijimasis patirtimi. Siekiant geriau pažinti regioną, taip pat suplanuotos ekskursijos į Bad Bentheimą, Miunsterį ir Overeiselio regioną. Taip pat buvo surengta vokiška kalėdinė kepyklėlė FBS ir bendra Hipp-Hopp pamoka TV Jahn sporto forume. Dvynių asociacijos komanda dirba fone, koordinuodama ir užtikrindama, kad viskas vyktų sklandžiai.

www.friendsineurope.com