Naujienos

Savivaldybė Borne žaliuoja!

Kampanija “Borne goes for Green” bus pradėta lapkričio mėn. Daugelis Nyderlandų namų ūkių susiduria su didesnėmis dujų ir elektros energijos kainomis. Stichting Duurzame Initiatieven Borne (DiBo) padeda Borne savivaldybės gyventojams susipažinti su galimybėmis taupyti dujas ir elektrą. Jie skatina “Born” namų ūkius tvariau tvarkyti savo namus. Tai atliekama atliekant nemokamą skenavimą namuose. Po namų skenavimo gyventojai gali pasirinkti dalyvauti neprivalomoje kolektyvinio pirkimo kampanijoje. “Stichting DiBo” paprašė bendrovės “Duurzaam Save Plan” įgyvendinti jų planą.

Kampanija bus vykdoma keturiuose rajonuose. Lapkričio mėn. ji prasidės Letterveldo ir Kerkedenneno rajonuose. Kitų metų pradžioje bus aplankytas t Oldhofo rajonas, o kampanija baigsis Wensink-Zuid rajone. Keturi rajonai buvo pasirinkti atsižvelgiant į juose esančius senesnius būstus. Šiems namams naudinga gera namų izoliacija.

“Tvarus taupymo planas” padeda “DiBo” fondui ir savivaldybei Borne kaip nepriklausomas tarpininkas, konsultuojantis namų savininkus dėl grindų, ertmių, stogo izoliacijos, izoliacinio stiklo, plastikinių langų rėmų ir saulės kolektorių. Rajono gyventojai gali užsisakyti nemokamą namo patikrinimą ir sužinoti, kokios tvarumo priemonės yra techniškai įmanomos, kiek reikia investicijų ir kiek galima sutaupyti.

Kampaniją finansavo Overeiselio provincija. Kampanijos tikslas – pasiekti 2 500 namų ūkių, kurie dalyvaus kolektyvinio pirkimo kampanijoje.

Letterveldo ir Kerkedenneno rajonų gyventojai pirmieji gaus savivaldybės kvietimus lapkričio mėn. Borne. Jame pateikiama visa informacija apie kampaniją ir kaip iš karto suplanuoti nemokamą namų skenavimą.