Naujienos

Jėga nebus tempiama!

Prieš kelerius metus pasklido gandas, kad pagal naująją Europos vandens direktyvą Rheine esanti užtvanka turi būti sulyginti su žeme. Tai buvo susiję su tuo, kad žuvims ir kitiems gyvūnams, gyvenantiems prie Emso, turėjo būti sudarytos sąlygos keliauti aukštyn Emsu.

Tačiau antradienį rotušėje vykusiame informaciniame renginyje paaiškėjo, kad užtvanka vis dėlto nebus pašalinta. Dėl šio varianto vandens lygis miesto centre nukristų dviem metrais, taip pat nukristų ir Emso aukštupyje nuo Rheine, taigi gruntinis vanduo taip pat nuslūgtų. Taip pat išdžiūtų Emso upės intakai ir Emso pievos.

Naujausiuose planuose numatyta, kad į pietus nuo užtvankos niekas nesikeičia. Bus išlaikytas visas užtvankos aukštis, tačiau už užtvankos vanduo nebekris į kalkakmenio įdubimą, sudarydamas nedidelį krioklį. Dėl savotiškos rampos su rieduliais vanduo teka apie 200 metrų iki dabartinio lygio Bentlage vietovėje.

Vanduo Salinenkanale ir toliau tekės, šliuzas veiks. Taigi vienintelis dalykas, kuris pasikeičia, yra vaizdas iš žemiau užtvankos. Mano nuomone, tai neabejotinai gali būti praturtinimas, juolab kad čia gali būti ir maudyklų.

Dokumentus galite rasti čia:

https://www.Rheine.de/media/www.Rheine.de/org/med_733/10780_15.11.22_emswehr_Rheine_pp.pdf.