Naujienos

Pradėti buvusių Damloup kareivinių griovimo darbai

Foto (Stadt Rheine), v.r.: Dr. Peter Lüttmann, Milena Schauer, Mark Dieckmann und Andre Wissing (Polier)

Rheine. Buvusios Damloup kareivinės taps Europa-Viertel am Waldhügel.2022 m. rugpjūtį Rheine miestui įsigijus ir perėmus buvusių kareivinių teritoriją, maždaug po 10 savaičių buvo nedelsiant pradėti griovimo ir dekonstravimo darbai.

Iš pradžių 1934 m. pastatytos kareivinės Antrojo pasaulinio karo metais buvo smarkiai bombarduojamos, ypač 1945 m. Pasibaigus karui, 1948-1975 m., gerokai apgadinti antžeminiai pastatai buvo palaipsniui išmontuoti ir kitoje vietoje pastatyti nauji. “Būtent čia ir slypi ypatingas svetainės dekonstravimo iššūkis”, – sako Markas Dieckmannas. Jis yra Rheine miesto konversijos vadovas, todėl yra atsakingas už anksčiau kariniams tikslams naudotos teritorijos konversiją į civilinę paskirtį. “Turime iškelti, išanalizuoti ir apdoroti požeminio pastato audinį, nes norime kuo daugiau jo panaudoti planuojamiems naujiems privažiavimo keliams ir takams”, – tęsia Dieckmannas.

Be požeminių pastatų, turi būti nugriauti dabartiniai kareivinių pastatai, išvežtas 71 bombos krateris, užpildytas statybinėmis atliekomis, seni keliai, inžinerinės linijos, gręžimo vietos ir keli 10 000 kubinių metrų požeminių statybinių atliekų. Tikimasi, kad darbai 100 000 kvadratinių metrų ploto objekte užtruks gerus metus. Kadangi dekonstrukcija vyks trimis dalimis, naujas pirmojo statybos etapo projektas gali būti pradėtas rengti jau kitais metais.

Džiaugiuosi, kad naujai pavadintame “Europa-Viertel” kvartale Waldhügel vietovėje statomas naujoviškas gyvenamasis kvartalas maždaug 1600 žmonių. Šis projektas padės palengvinti įtemptą būsto rinką”, – sakė miesto meras Dr. Peteris Lüttmannas.

Planavimo ir statybos skyriaus vadovė Milena Schauer taip pat džiaugėsi: “Naujasis gyvenamasis rajonas suplanuotas taip, kad jis bus statomas kokybiškoje miesto aplinkoje. Pavyzdžiui, kvartale, kuriame beveik nėra automobilių, planuojama įrengti maždaug 18 000 kvadratinių metrų ploto parką.”

Projektas buvo pristatytas spalio mėnesį Miunchene vykusioje nekilnojamojo turto parodoje ir konferencijoje “EXPO Real”. Teigiama kitų miestų ir investuotojų reakcija rodo, kad Rheine miestas, atsižvelgdamas į didėjančias problemas, kylančias dėl didžiulio žemės suvartojimo, taip pat į didelių liūčių sukeltas problemas ir judumo posūkį, eina teisingu keliu, pateikdamas išradingą ir į ateitį orientuotą koncepciją.