Naujienos

Ieškomos kalėdinės knygos

Gruodžio 4 d., sekmadienį, Falkenhofo muziejus ieško gražių, senų ir originalių kalėdinių knygų iš privačių namų Rheine. Kalėdinė knyga gali būti eilėraščių ir istorijų rinkinys, romanas, kurio veiksmas vyksta Kalėdų laikotarpiu, arba net kulinarinė knyga ar kriminalinis romanas. Daugelis šeimų turi tokių kalėdinių knygų, kurios kasmet su malonumu skaitomos ir kelia gerus prisiminimus.

Rheine Rheinens, kurie norėtų 3-4 savaites atsisveikinti su savo kalėdinėmis knygomis, prašome susisiekti su Falkenhofo muziejumi tel. 05971-920610 arba el. paštu falkenhof@ .de.Rheine Kalėdinės knygos bus eksponuojamos užrakintose vitrinose nuo gruodžio 4 d. iki gruodžio 18 d., todėl prieš šventes (iki gruodžio 21 d.) jas vėl bus galima atsiimti. Muziejus taip pat mielai priims trumpą raštišką laišką, kuriame bus nurodyta, kodėl būtent ši knyga yra tokia populiari tarp savininkų kaip kalėdinė knyga.

Speciali muziejaus diena – tai naujas renginio formatas: gruodžio 4 d. bus eksponuojamos kalėdinės knygos iš privačių kolekcijų. Muziejaus edukacinėje studijoje nuo 14 val. vaikai taip pat galės išbandyti dvi skirtingas spausdinimo technikas. 15-16.30 val. Morriensaal salėje savo amatą demonstruos knygrišys Güntheris Probstas, o 17.00 val. pasakų pasakotoja Christel Bücksteeg iš Europos pasakų draugijos užburs mažus ir didelius lankytojus pasakomis apie metų laikus.

Rolfas Ešeris: Tegernzės vienuolyno krepšio knyga. Piešimas. Miesto muziejų nuotrauka Rheine