Naujienos

Milijonas žvaigždučių už teisingesnį pasaulį!

2022 m. lapkritį Vokietijos Caritas vėl organizuos solidarumo kampaniją “Milijonas žvaigždžių”. Caritas asociacijos visoje Vokietijoje, globojamos Caritas international, Vokietijos Caritas pagalbos organizacijos, teikia vilties ženklą – žmonėms, kuriems reikia pagalbos čia ir visame pasaulyje. Šiandien turgaus aikštėje susirinko daugybė žmonių ir uždegė žvakes.

Šių metų akcijos dėmesio centre – “Caritas International” pagalba Kolumbijoje. Caritas kasmetinės kampanijos #DasMachenWirGemeinsam fone tarptautinis Caritas remia pagalbos projektą vaikams ir jaunuoliams, kurie su tėvais pabėgo iš Venesuelos į Kolumbiją. Jie nepasirodo nė vienoje Kolumbijos mokykloje, sporto aikštelėje ar gydytojo kabinete. Jų tėvai atvyko aplankyti arba kirto žaliąją sieną ir liko gyventi Kolumbijoje. Nes Venesueloje jiems nebebuvo darbo arba jų skurdaus uždarbio neužteko net vienam maistui per dieną. Kolumbijoje užregistruota beveik du milijonai Venesuelos migrantų. Tačiau niekas nežino, kiek jų iš tikrųjų yra. Daugiau nei pusė jų neturi nuolatinio gyvenamosios vietos statuso, taigi ir leidimo dirbti bei apsaugos nuo išnaudojimo ir smurto.

Šiais metais dalis pajamų, gautų už parduotas žvakes ir gėrimus, bus skirta neįgaliųjų ir jų šeimų konsultaciniam centrui.

Caritas klebonas Meinolfas Winzeleris papasakojo pasaką “Bičių karalienė”, kad sukurtų nuotaiką.