Naujienos

Borne išgrįsta 16 760 plytelių

Nuo kovo 21 d. iki spalio 31 d. svetainėje Borne buvo išvalyta 16 760 plytelių. Jų vietoje buvo pasodinta gėlių, augalų ir medžių. Vadovaudamasi šūkiu “mažiau pilkos, daugiau žalios”, savivaldybė kartu su gyventojais siekia, kad gyvenamoji aplinka būtų sveikesnė ir labiau pritaikyta prie klimato kaitos. Kartu buvo pasodinta apie 1 500 kvadratinių metrų želdinių; tai yra Rheinekvadrato dydžio plotas. Borne Olandijos plytelių mėtymo čempionate užėmė šeštą vietą mažųjų savivaldybių reitinge. “Twente Wippers” grupėje Borne užėmė penktąją vietą. Bendrame reitinge Borne užėmė devintąją vietą iš visų 136 dalyvavusių savivaldybių, o jos TPI (plytelių skaičius 1000 gyventojų) buvo 718,91.

Tarybos narys Michaelas Geerdinkas: “Norėčiau padėkoti visiems, dalyvavusiems plytelių keitimo akcijoje. Kaip maža savivaldybė galime didžiuotis tokiu rezultatu, kai pagal išmetamų plytelių skaičių, tenkantį 1000 gyventojų, palikome kitas didesnes savivaldybes. Daugiau žalios ir mažiau pilkos spalvos, todėl kartu užtikriname malonią ir ateityje perspektyvią gyvenamąją aplinką Borne”. Atsidėkodama už plytelių supylimą, savivaldybė Borne nemokamai padovanojo medelį už bent 2,5 m2 supiltų plytelių. Norėdami surinkti plyteles, gyventojai gali naudotis nemokamu plytelių taksi.

NK plytelių dengimas

Savivaldybės galėjo dalyvauti nacionaliniame konkurse NK Tegelwippen, kuriame Borne šiemet dalyvavo pirmą kartą. Borne varžėsi mažųjų savivaldybių, turinčių mažiau nei 50 000 gyventojų, reitinge. Be to, Borne varžėsi “Twente Wippers” baseine. Jame nugalėtoja tapo savivaldybė Oldenzaal, kurios TPI yra 2022,65. Daugiausia plytelių (81 831) nuvalė Almelo savivaldybė, taip pat laimėjusi nacionalinį vidutinio dydžio savivaldybių reitingą.

Ateitis

Savivaldybė Borne ir toliau ragina gyventojus tikėtis puikios gyvenamosios aplinkos, kuri būtų pritaikyta ateities orams. Be kita ko, savivaldybė siūlo subsidiją už lietaus nuotekų atjungimą. Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.Borne.nl/subsidy-disconnect-rainwater.