Naujienos

Asociacija ir toliau remiasi pasiteisinusia partneryste

Auch zusammen mit anderen Partnern konnten schon viele Hilfstransporte in die Krankenhäuser in der Ukraine durchgeführt werden.

Rheine. Miestų partnerystės asociacija mano, kad teikdama pagalbą Ukrainai eina teisingu keliu ir kad dabartiniai aukščiausių valdžios institucijų nurodymai skatina ją dirbti.

Antradienį Kijeve apsilankęs Federalinis prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Selenskyjus paragino skubiai sudaryti miestų partnerystės susitarimus, kurie padėtų Ukrainos savivaldybėms išgyventi žiemą.

“Džiaugiamės, kad jau žengėme gerą žingsnį į priekį”, – sako Reineris Wellmannas, miestų partnerystės asociacijos pirmininkas. Tiesioginės partnerystės tarp Rheine ir Rusijos užpultos šalies miesto nėra. “Tačiau mūsų asociacija jau galėjo teikti intensyvią pagalbą per savo dvynių miestų tinklą Rheine, Trakai, Bernburg, Leiria ir Borne. Bendradarbiaudamas su Ukrainos miestais Ivano-Frankivsku ir Lučuku, Lietuvos miestas dvynys Trakai pasinaudojo savo tiesioginėmis linijomis, kad suteiktų pagalbą ir paramą vietoje pagal šūkį “draugai padeda draugams”. Visai neseniai partnerystės asociacija skyrė 15 000 eurų vaistams Ivano Frankivsko ir Lučkos ligoninėse. Iš viso tokiu būdu Ukrainos gyventojams buvo skirta 41 000 eurų vaistams ir įrangai įsigyti.

Dvynių asociacijos valdyba taip pat ne kartą svarstė, ar šiuo metu tikslinga siekti tiesioginės, t. y. abiejų prezidentų siūlomos, dvišalės partnerystės tarp Rheine ir Ukrainos miesto. Tačiau asociacijos nariai iš dešimtmečius trunkančio partnerystės darbo žino, kiek daug laiko reikia skirti tam, kad būtų sukurta ne tik popieriuje egzistuojanti, bet ir gyva miestų partnerystė.

Pasak abiejų prezidentų, miestų partnerystės padeda “kurti ir stiprinti mūsų bendrą Europą”. “Būtent toks yra mūsų ligšiolinis kelias ir jį reikėtų tęsti”, – sakė Rheiner Town Twinning Association atstovas žiniasklaidai Gerdas Cosse. Todėl Rheine ir miestai dvyniai remiasi įrodyta miestų dvynių sanglauda.

Kad galėtų ir toliau remti žmones Ukrainoje, miestų susivienijimas tikisi tolesnės paramos. Pinigines aukas galima pervesti į sąskaitą IBAN DE 65 4035 0005 0000 0642 53 su raktiniu žodžiu “Hilfe für die Ukraine”, esančią Stadtsparkasse Rheine. Paprašius bus išduotas aukos kvitas.