Naujienos

Daugiau nei 21 000 Born statybos įrašų internete

Visos 1905-2010 m. statybos bylos iš savivaldybės archyvo Borne yra prieinamos skaitmeniniu formatu. Dabar norint susipažinti su senaisiais statybos leidimais tereikia vos kelių paspaudimų, o anksčiau reikėdavo ilgai ieškoti popieriniuose savivaldybių archyvuose. Iš viso daugiau kaip dvidešimt vienas tūkstantis leidimų, kuriuos galima gauti skaitmeniniu būdu, dabar yra praeitis.

Visas 1951-2010 m. statybos bylas galima užsisakyti internetu per archieven.nl arba savivaldybės svetainėje Borne. Per kelias sekundes savivaldybė elektroniniu paštu išsiunčia bylas pareiškėjui, kuris jas gali peržiūrėti, atsispausdinti ir (arba) išsaugoti pdf formatu. 1905-1950 m. pastatų bylas galima iš karto pamatyti ir atsisiųsti internetu.

Nuo 2010 m. iki dabar išduotų aplinkosaugos leidimų internete dar nėra. Su šiais dokumentais galima susipažinti pateikus užklausą el. paštu

1905 m. buvo priimtas Būsto įstatymas, pagal kurį statant statinį buvo privaloma gauti statybos leidimą. Architektams, nekilnojamojo turto agentams, statybos ekspertams ir privatiems asmenims nuolat reikia anksčiau išduotų statybos leidimų. Šie leidimai naudojami norint sužinoti, pavyzdžiui, kaip buvo pastatytas nekilnojamasis turtas, kokie buvo tikslūs matmenys arba kaip atrodo pirminė konstrukcija.

“Tai maloni ir nemokama paslauga, kurią mielai siūlome savo gyventojams ir verslininkams, – sako tarybos narys Davidas Vermorkenas. “Statybos leidimai, taigi ir savivaldybių archyvai, tapo daug prieinamesni plačiajai auditorijai. Žinoma, savivaldybė nori, kad atitinkami dokumentai būtų visiems prieinami. Todėl turintieji mažiau skaitmeninių galimybių ir toliau gali peržiūrėti statybos leidimus savivaldybių archyvuose.