Naujienos

“Finansuojant reikia atsižvelgti į dabartinius pokyčius”

Zu einem Austausch zum Thema „Wohnen“ trafen sich NRW-Minister Karl-Josef Laumann (Mitte), die Landtagsabgeordnete Andrea Stullich, Dr. Christoph Stamm (Ministerium) und die Caritas-Vorstände Dieter Fühner (r.) und Ludger Schröer.

Ministro Laumanno mainai apie būstą Caritas svetainėje Rheine

Rheine. cpr. asociacijos “Caritas” valdybos nariai Rheine, Dieteris Fühneris ir Ludgeris Schröeris susitiko su NRW ministru Karlu-Josefu Laumannu, CDU parlamento nare Andrea Stullich ir Darbo, sveikatos ir socialinių reikalų ministerijos atstovu daktaru Christofu Stammu, kad surengtų darbinę diskusiją, skirtą neįgaliųjų ir mažas pajamas turinčių žmonių būsto klausimams aptarti. Šia proga buvo plėtojamas ir kuriamas būstas pagyvenusiems žmonėms, neįgaliesiems ir psichikos ligomis sergantiems žmonėms.

Dėl smarkiai išaugusių statybos sąnaudų, naujų KFW lėšų apribojimų, taip pat mažėjančio Aktion Mensch ir Stiftung Wohlfahrtspflege finansavimo Caritas Rheine nebegalėjo įgyvendinti, be kita ko, Antoniusquartier projekto. “Caritas” valdyba pasinaudojo proga pasikalbėti su darbo, sveikatos ir socialinių reikalų ministru apie alternatyvias galimybes sukurti gyvenamąjį plotą. “Vis dar laikome savo užduotimi kurti tinkamus būstus, kuriuos būtų galima refinansuoti neįgaliesiems ir mažas pajamas gaunantiems žmonėms”, – pabrėžė Fühneris. “Tačiau, atsižvelgiant į dabartinius finansinius ir ekonominius pokyčius, tai įmanoma tik tuo atveju, jei į šiuos pokyčius bus atsižvelgta nustatant finansavimo sąlygas”, – pridūrė M. Schröeris. Tokioms organizacijoms kaip “Caritas” Rheine, tai reiškia didelę riziką. Viena vertus, dėl to, kad negalima atmesti tolesnio statybų išlaidų ir palūkanų normų didėjimo, o finansavimo įsipareigojimai dažnai susiję su laisvomis biudžeto lėšomis ir ilgu bei intensyviu tvarkymu. Atsižvelgdama į tai, Caritas Rheine paprašė ministro Laumanno paramos šiuo klausimu. Caritas Rheine šiuo metu derasi su Rheine miestu ir dekanato Rheine katalikų parapijomis dėl galimo tinkamo nekilnojamojo turto paieškos. Be to, nagrinėjami finansavimo reikalavimai ir koncepcinės sistemos sąlygos. Dar viena diskusijoje su ministru aptarta tema – konsultacijos žmonėms, kuriems gresia benamystė. Čia Šiaurės Reino-Vestfalijos žemė remia valstybinę iniciatyvą, nukreiptą prieš Išleido Caritasverband Rheine e. V. Asociacijos politika ir komunikacija Redakcija: Stefan Gude (atsakingas) Telefono numeris 05971/862-404 Caritas-Haus, Lingener Straße 11, 48429 Rheine Telefono ragelis 05971/862-0, faksas 05971/862-1404 , www.caritas-Rheine.de 2022 m. spalio 21 d. Caritasverband Rheine e. V. Pranešimas spaudai – Puslapis 2 “Pagaliau namai”. Čia “Caritas” Rheine taip pat siūlo nemokamą, kompetentingą ir konfidencialią pagalbą žmonėms, atsidūrusiems ūmiose probleminėse situacijose, teikiant skubią pagalbą būsto klausimais. “Atsiliepimų ir toliau sulaukiama labai daug. Visų pirma vis iš naujo paaiškėja, kad trūksta būsto už prieinamą kainą. Dėl to daugelis patarimo ieškančių žmonių yra nepatenkinti ir sunerimę”, – apibūdina Dieteris Fühneris. Kasdieniame darbe būsto užtikrinimas ir toliau išlieka pirmoji užduotis.