Naujienos

Rheine miestas prisijungia prie prevencijos tinklo #SICHERIMDIENST

Miunsteris/Rheine. Trečiadienį, spalio 19 d., Miunsterio administracinė apygarda, įskaitant miestą Rheine, iškilmingos ceremonijos metu prisijungė prie prevencijos tinklo #sicherimDienst. Miunsterio rajono savivaldybės patalpose ŠRV vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas, rajono prezidentas Andreas Bothe ir policijos komisarė Alexandra Dorndorf pasveikino parlamento narius, rajono tarybos narius, merus ir daugybę kitų savivaldybių atstovų, kurie tapo naujais tinklo partneriais. NRW iniciatyva #sicherimDienst siūlo svarbią pagalbą viešųjų paslaugų darbuotojų saugai ir apsaugai, kurią teikia daugiau nei 300 institucijų asociacija.

Žodinis priešiškumas ir fizinis smurtas yra valstybės tarnybos kasdienybės dalis: gelbėtojai, mokytojai, auklėtojai ar valdžios institucijų darbuotojai vis dažniau susiduria su smurtu. “Savo tinklu, kuris yra vienintelis toks Vokietijoje, mes siunčiame aiškų signalą, kad valstybės tarnybų darbuotojams reikia daugiau saugumo”, – renginyje aiškiai pasakė Reulas. Apskrities prezidentas Andreas Bothe džiaugėsi vieninga regiono savivaldybių šeimos naryste: “Būdami #sicherimDienst partneriai, kartu dirbame dėl viešųjų paslaugų darbuotojų apsaugos ir saugumo ir galime naudotis tinklo privalumais – tai nauda mūsų kolegoms visoje administracinėje apskrityje.”

Šiuo metu prie #sicherimDienst tinklo yra prisijungę daugiau nei 700 multiplikatorių iš daugiau nei 300 valdžios institucijų, organizacijų, įstaigų ir asociacijų. Tikslai – smurto valstybės tarnyboje prevencija, keitimasis patirtimi ir dalijimasis praktiniais pavyzdžiais. Tarpžinybinės koordinavimo grupės #sicherimDienst biuras priklauso Miunsterio policijos nuovadai.

“Deja, jau ne vienerius metus pastebime, kad daugėja nepagarbos ir nusikalstamų įžeidimų bei grasinimų. Pasitaiko net fizinių išpuolių. Dėl šios priežasties prie tinklo prisijungė ir Rheine miestas”, – aiškina Rheinemeras Dr. Peteris Lüttmannas.

Informaciją apie prevencijos tinklą #sicherimDienst galima rasti adresu www.sicherimdienst.nrw.