Naujienos

TIGRO PATINAS NUGAIŠO GAMTOS ZOOLOGIJOS SODE

Atsisveikinimas su gyvūnų asmenybe NaturZoo Rheine: 2022 m. spalio 16 d., sekmadienį, mirė Sumatros tigro patinas Kabus.

Daugiau nei savaitę tigras buvo pastebimas, nes keisdavosi jo apetitas, jis nenorėjo judėti, ilgai ilsėjosi ir miegojo, tačiau jokių konkrečių ligos požymių nerodė. Kad būtų galima nustatyti diagnozę, sekmadienį Kabusui buvo pritaikyta narkozė ir jį apžiūrėjo mūsų sutartinis veterinarijos gydytojas. Dėl blužnies ir kraujo ląstelių pokyčių buvo diagnozuota limfoma. Be to, inkstų rodikliai buvo padidėję. Tyrimo metu įvyko inkstų nepakankamumas ir dėl to įvyko mirtis. Gyvūnas buvo perduotas Miunsterio veterinarijos tyrimų tarnybai patologiniam tyrimui atlikti.

Kabus gimė 2008 m. Chessingtono zoologijos sode, Anglijoje. Iš ten po metų jis persikėlė į Belfasto zoologijos sodą, iš kurio 2018 m. rugpjūtį atvyko į Rheine. Čia, Europos tigrų veisimo programos (EEP) prašymu, jis turėjo susiporuoti su kate Naga, o tai jis padarė labai greitai po to, kai buvo išleistas kartu: sausio 8 d.

2019 m. gimė ir kurį laiką buvo auginami trynukai “Zuma”, “Tipah” ir “Leopoldas”, kurį laiką tiesiogiai dalyvaujant jų tėvui, kol jis patyrė pernelyg didelį stresą dėl laukinių pusamžių jauniklių kivirčų ir norėjo stebėti, kaip auga jo palikuonys iš saugaus atstumo.

Kabusas buvo žinomas kaip tigras, kurį buvo lengva valdyti ir kuris visada sekė paskui maistą: Už mėsos gabalą jis leidosi nukreipiamas per visus tigro patalpų skyrius.

Apie Kabuso mirtį buvo pranešta tigrų veisimo programai. Dabar rūšies koordinatorius parengs planą, kaip toliau laikyti tigrus Gamtos zoologijos sode. Kol kas katė Naga aptvare gyvens viena.

#naturezoo #naturezooRheine #zooRheine #tiger #sumatrantiger #farewell #mourning #Rheine #münsterland #zoo #dierentuin #dierenpark