Naujienos

Graffiti projektas tarpkultūrinių susitikimų centre Centro S. Antonio

Foto: (links) Max Ziegner, Graffiti-Künstler von „Bunt mit uns“, (Mitte) Teilnehmende des Projektes, (rechts) Jennifer Hunting, Fachdienst Migration und Integration des Caritasverbandes Rheine.

Tarpkultūrinės mergaičių grupės dalyvių dizainas, sukurtas bendradarbiaujant su Euregio bendrojo lavinimo mokykla Rheine

Rheine. cpr. Per rudens atostogas Caritas migracijos ir integracijos specialistų tarnyba Rheine, bendradarbiaudama su graffiti menininku Maxu Ziegneriu iš kompanijos “Bunt mit uns” (Spalvota su mumis), pasiūlė trijų dienų graffiti dirbtuves mergaičių tarpkultūrinės grupės dalyvėms, kurios buvo organizuojamos S. Antonio centre.

Keturios 11-13 metų mergaitės tris dienas galėjo nevaržomai lavinti savo meninius gebėjimus ir susipažinti su įvairiomis dizaino technikomis naudojant graffiti. Pirmiausia dalyviams buvo leista išmokti, kaip elgtis su purkštuvais ir spalvomis ant medinių lentelių. Iš pradžių reikėjo tik išlavinti purškiamų dažų pojūtį. Kaip piešti smulkias, tiesias linijas? Kaip sukurti spalvų perėjimus? Kaip dirbti su trafaretais ir kaip teisingai apklijuoti paviršius? Dalyviams trykštant kūrybiškumu, per pietus kilo pirmosios idėjos, kas ateityje turėtų būti ant paviljono sienų. Antrąją dieną grafičių piešėjas Maxas Ziegneris atsivežė keletą piešinių, kuriuos sukūrė remdamasis mergaičių idėjomis. Kartu jie galėjo pasirinkti motyvą ir pateikti dar daugiau idėjų. Buvo svarbu, kad motyvas būtų susijęs su tarpkultūrinių susitikimų centru. Taigi sieną puošia ne tik skirtingos vėliavos, bet ir žemė bei vaivorykštė. “Paveikslas turėtų atspindėti skirtingas kultūras ir žmonių, kurie susitinka S. Antonio centre, įvairovę”, – sako Migracijos ir integracijos tarnybos atstovė Jennifer Hunting. Vėliau dalyviai galėjo sukurti savo drobę su individualiu motyvu.

“Buvo įdomu stebėti, kaip mergaitės vis labiau išsivadavo iš savo kiauto, su kokia motyvacija ir atsidavimu kasdien valandų valandas dirbo prie sienos ir kaip didžiuojasi savo paveikslu”, – apibendrina Maxas Ziegneris iš “Bunt mit uns” ir Jennifer Hunting iš migracijos ir integracijos tarnybos. Projektą finansavo Miunsterio vyskupijos generalinis vikariatas.

Nuotraukoje: (kairėje) Maxas Ziegneris, graffiti menininkas iš “Bunt mit uns”, (centre) projekto dalyviai, (dešinėje) Jennifer Hunting, Caritas asociacijos Migracijos ir integracijos tarnybos darbuotoja Rheine.