Naujienos

“Didelis spaudimas” mieste dvyniuose

Auf dem Foto bei der Ausstellungseröffnung der Galerie der Bank von Portugal von links: 'Anabela Graca (Kulturdezernentin von Leiria), Gerrit Musekamp (Kloster Bentlage), stellvertretender Bürgermeister Fabian Lenz, Künstlerin Christina Sauer, Leirias Bürgermeister Goncalo Lopes und Reiner Wellmann (Vorsitzender Städtepartnerschaftsverein Rheine)

Christina Sauer tęsia parodų tradiciją Leiria

Leiria. Keitimasis meno projektais nuo pat pradžių buvo būdingas Rheine ir Leiria miestų porai. Daug vertų dėmesio parodų buvo surengta abipusiu pagrindu. Christinos Sauer paroda, atidaryta prestižinėje buvusio Portugalijos banko studijoje, puikiai įsilieja į šią tradiciją. Paroda pavadinta “Didelio spaudimo sąlygomis” ir pristato nedidelį Ibbenbiureene gyvenančios dizainerės, jau daugelį metų tvirtai įsišaknijusios “Bentlage”, kur ji vadovavo daugeliui spaudos dirbtuvių, darbų pjūvį. Būtent ten diplomuota dizainerė taip pat susipažino su savo meile raidinei spaudai.

“Kloster Bentlage GmbH” generalinis direktorius Gerritas Musekampas parodos vietą “Banco Galerie de Portugal” apibūdino kaip “brangakmenį Leiria”. Labai sėkmingai pavyko užmegzti ryšį tarp reikšmingos pastato architektūros ir jo kaip šiuolaikinio meno vietos. Šia paroda tęsiami daugiau nei 20 metų trunkantys Rheine ir Leiria kultūriniai mainai.

Menininkė jau buvo užmezgusi ryšius su Rheiner miesto partneriais 2005 m., kai dalyvavo tarptautinėse kūrybinėse dirbtuvėse Bentlage kartu su menininkais iš Trakai, Leiria, Rheine ir Borne. “Parodai, skirtai miestų Leiria ir Rheine susigiminiavimo 25-mečiui, dabar atrinkome kūrinius, kurie atspindi jų kūrybą nuo pat pradžių iki dabar – taip sakant, jų kūrybos pjūvį. Čia netgi buvo sukurta daug eksponatų, tiesiogiai susijusių su Bentlage miestu, pavyzdžiui, du knygų objektai. Christinos Sauer darbai yra geras pavyzdys, kaip Rheine miestas jau daugiau nei 20 metų skatina meną ir kultūrą, ypač Bentlage vienuolyne”, – praėjusį savaitgalį per parodos atidarymą sakė Gerritas Musekampas.

Christina Sauer šiuo metu parodoje Leiria eksponuoja 36 darbus. “Neturite tiek daug galimybių pristatyti save užsienyje”, – sako 46 metų menininkė. Parodos atidaryme dalyvavo Leiriameras Goncalo Lopesas ir kultūros departamento vadovė Anabella Graca. O Gerritas Musekampas pasinaudojo galimybe ir 2024 m. į Rheine pakvietė menininką iš Leiria.