Naujienos

Miesto biblioteka atidaroma laikinoje vietoje

Foto (Stadt Rheine) v.l.: Vorfreude herrscht bei den Mitarbeiterinnen Sandra Boensch und Johanna Wahlbrinck

Rheine. Penktadienį miesto biblioteka pradėjo bandomąją veiklą. Repeticija, nesprocesai naujomis erdvinėmis sąlygomis dar turi įsitvirtinti.Durys atsidarė 10 val. ryto ir pirmieji svečiai, kurie jaulaukėprie parduotuvės “altentoom”,esančios Osnabriuko g. 84, durų, buvo įleistiį vidų.”Šį rytą pastate vis dar dirbo darbininkai. Taip bus iki oficialaus atidarymo2022 m. spalio 27 d.”, – informavo bibliotekos direktorė Elsbeth Wigger.

Tačiau technologija, darbo vietos ir laikmenų rūšiavimas buvo paruošti tiek, kad būtųgalimapradėti bandomąją eksploataciją.”Naujos procedūros dar turi įsitvirtinti naujoje vietoje. Tačiau mes esame

įsitikinusi, kad netrukus vėl galėsime teikti įprastas skolinimo paslaugas”, – sakė M. Wiggerweiter.Darbuotojų veiduose buvo galima įžvelgti gerą nuotaiką. Visi yra geros nuotaikos ir džiaugiasi grįžę įnaujas patalpas ir geras sąlygasskaitytojams.

Džiugu, kad pirmąją dieną apsilankius daugybei lankytojų biblioteka pagaliau atgijo. Kai bibliotekoje vyrauja industrinis stilius, geros nuotaikos atmosfera garantuota. Sėdimųjų vietų erdvėse yra daug galimybių naršyti, o dėl apšviestų kubųant lubų lankytojai greitai apžvelgia lentynas.Bibliotekos paruošimas ir perkėlimas pareikalavo daug darbo. Tačiau labai malonu, kadMiunsterioįmonių grupė “Stroetmann” suteikė patalpas renovuojant rotušės centrą,ir rezultatas yra labai įspūdingas.

Maloniai kviečiame visus, norinčius apsilankyti miesto bibliotekoje naujose (sakralinėse) salėse.Darbo laikas:

Pirmadienis: 14-18 val.

antradieniais-penktadieniais: 10-18 val.

Šeštadienis: 10:00-13:00 val.