Naujienos

3 Três dias em Leiria- 3 dienos Leiria

Familiennachmittag mit Gästen und Gastgebern

Šiuo metu mokiniai lankosi mūsų mieste dvynyje Leiria. Šiuos mainus vėl organizavo Rheie miesto Dvynių asociacija. #

Johanna Rieken aprašo savo įspūdžius

Bom dia, eu sou a Johanna. Didžiuojuosi tarpiniu trijų dienų Portugalijoje, tiksliau Leiria, rezultatu. Miestas, į kurį atvykstame pirmadienio vakarą, šviečiant reklaminiams žibintams ir gatvių žibintams, yra maždaug už 2 valandų kelio nuo Lisabonos. Tai gyvas miestas su nedideliu centriniu branduoliu, apsuptas kelių nedidelių kaimelių, kurių kiekvienas turi savo grožį. Tai vieta, kurią turite aplankyti, geriausia su vietine gyventoja, pavyzdžiui, Marta.

Pirmadienį susitinku su ja ir jos mama, jau vėlu, ką tik išlipame iš autobuso ir stebimės malonia temperatūra. Ji jau laukia manęs su kitais mainų studentais.

Pasisveikiname, šiek tiek nerišliai, galvoju, ar pabučiuoti ją, ar paspausti jai ranką? Ji pastebi mano netikrumą. Mes apkabiname ir sėdame į nedidelį automobilį važiuoti į jos namus. Kaip ir daugelis Leiria namų, jis stovi ant nedidelės kalvos. Manau, kad jis gražus, turi kažką savyje. Man jis atrodo kaip jaukus atostogų namas.

Marta man parodo savo vasarnamį, kuriame gyvena ištisus metus. Svetainė, virtuvė ir galiausiai mano kambarys. Kai priešais mane atsidaro medinės durys, mane pasitinka nuostabus Motinos Marijos paveikslas. Ant mažos spintelės ant sienos kabo jos statula su rožančiumi. Klausiu tiesiai: “Ar esate religingas?”. Klausimas, kuris šiuo metu iš tikrųjų yra nereikalingas. Bet ji atsako: “Ne, ne visai taip, mano močiutė yra labai religinga ir kartais atvažiuoja čia aplankyti, tai jos kambarys, kai ji čia būna”.

Vėliau Marta pasakoja, kad ji netiki į Dievą, bet ant jos lovos kabo rožinis. Tai jai primena senelius. Priešingai nei Martos karta, jie buvo labai religingi. Atrodo, kad kultūra keičiasi.

Martą, kaip ir mane, labiau domina futbolas. Kai atvykstu, per televizorių rodo rungtynes. Kartu valgome ir žiūrime žaidimą. Šeima specialiai man išvirė vegetariško maisto, sriubos su pupelėmis.

Kitą dieną pradedame anksti.