Naujienos

WeDo miesto bibliotekoje Rheine

Rheine. Dar prieš oficialų bibliotekos atidarymą spalio mėn. pirmasis renginys įvyks naujose laikinojo sprendimo patalpose Osnabrücker Straße 84. Bendradarbiaudamos su profesine mokykla Rheine, jos paramos asociacija “Lernwerkstatt 4.0” ir EWG, miesto pradinės mokyklos Rheine 2018 m. įsigijo “Lego WeDo” dėžių, kad visi pradinių klasių mokiniai galėtų žemo slenksčio lygiu susipažinti su programavimu ir robotika.

Perėjus prie laikino sprendimo, savivaldybės biblioteka perima “Lego WeDo” dėžutes, kad jas galėtų skolintis visi bibliotekos vartotojai. Dėžes sudaro laikymo dėžė su rūšiavimo dėklais, kuriuose sudėtos “Lego” kaladėlės. “Smarthub” yra modelių valdymo elementas, kuris leidžia vykdyti anksčiau įvestas komandas naudojant programėlę prijungtoje planšetėje. Komplektą papildo nedidelis variklis, judesio jutiklis ir posvyrio jutiklis. Tokiu būdu vaikai gali mokytis pirmųjų programavimo žingsnių naudodami vaikams pritaikytą programėlę, kuri remiasi vilkimo ir nuleidimo funkcija, o vėliau išdrįsti dirbti su sudėtingesniais modeliais. Programėlėje jie gali rinktis iš esamų projektų arba kurti savo projektus.

Kad pasiūlymas taptų apčiuopiamas, 2022 m. spalio 13 d. nuo 10 iki 13 val. vyks renginys, kurio metu miesto bibliotekai bus oficialiai perduotos “LegoWeDo” dėžės ir pristatytas naujas pasiūlymas. Šiuo tikslu profesinės mokyklos Rheine mokiniai kartu su mokytoju Torstenu Strecke pradinių klasių moksleiviams paaiškins ir parodys, kaip “WeDo live” veikia. Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija tel. 05971 939 160 arba el. paštu . Vietų skaičius ribotas – 25 dalyviai.