Naujienos

Vienybės kasinėjimai prie Hünenborgo

Medžių sodinimas klimato apsaugai pirmadienį

Rheine. Šiais metais spalio 3 d. Rheine miestas vėl dalyvauja visoje šalyje vykstančioje akcijoje “Einheitsbuddeln”. Vokietijos vienybės dieną visi piliečiai kviečiami pasodinti medį.

Kad visi norintys galėtų prisijungti prie kasimo darbų, miestas ir Techninių darbų biuras (TBR) šią savaitę vėl paruošė sodinimo plotą prie Hünenborgo. Čia kiekvienas norintis gali pasodinti savo asmeninį medelį. TBR žaliųjų komanda išgręžė skyles 2 x 2 metrų tinklelyje. Jų skersmuo yra apie 20 cm, o gylis – apie 30 cm. “Trūksta tik medžių. Aktyvi klimato apsauga yra labai paprasta”, – sako TBR viešųjų žaliųjų erdvių skyriaus vadovas Uwe Neuberis, skatinantis dalyvauti šioje akcijoje. Taigi visi, kurie domisi ir nori aktyviai dalyvauti kasimo darbuose, gali atsinešti vietinių medelių, pavyzdžiui, klevų, beržų, bukų ar lazdynų, ir pasodinti juos į vieną iš paruoštų duobių. Prašome atsinešti savo sodinimo įrankius.

Be to, šiemet TBR ekspertai vėl prašo nesodinti egzotiškų medžių, o naudoti vietinius medžius, nes jie geriausiai tinka šiai vietovei ir klimatui. Savaime suprantama, kad visi atsivežti augalų vazonai ir kiti reikmenys bus paimti atgal ir išmesti namuose. Nuolatinę naujų medžių priežiūrą ateityje perims Techninių tarnybų žaliųjų plotų skyrius.

Kampaniją “Einheitsbuddeln” 2019 m. pirmą kartą pradėjo Šlėzvigo-Holšteino žemė. Nuo to laiko kasmet Vokietijos vienybės dieną visoje Vokietijoje vyksta vienybės kasinėjimai. Dalyvauti gali kiekvienas – tiek sodo sode namuose, tiek viešame sodinimo renginyje, pavyzdžiui, Rheine.