Naujienos

Fotografavimo akcija, “Meet & Eat” ir pasakotojas

: Bei interessanten Gesprächen, leckerem Essen und türkischem Tee sind beim Meet & Eat im Centro S. Antonio viele neue Bekanntschaften entstanden.

Tarpkultūrinių susitikimų centras Centro S. Antonio dalyvauja Tarpkultūrinėje savaitėje

Rheine. cpr. Šiemet rugsėjo pabaigoje visoje Vokietijoje vėl vyko kultūrų savaitė. Caritas S. Antonio tarpkultūrinių susitikimų centro Centro S. Antonio darbuotojai Rheine taip pat dalyvavo šioje savaitėje ir surengė keletą renginių.

Rugsėjo 25 d. Dorenkamp mieste vykusioje “Fest der Begegnung” (Susitikimo šventėje) jie surengė fotoakciją ir pristatė S. Antonio centrą su daugybe jo pasiūlymų. Lankytojai galėjo nusifotografuoti prie šalies žemėlapio ir nuotraukas parsinešti namo kaip gražios dienos suvenyrą. Daugeliui svečių patiko šis veiksmas, todėl prie “mobiliosios fotostudijos” trumpam nusidriekė ilga eilė. “Puikus veiksmas tokiame puikiame festivalyje. Ši nuotrauka užims ypatingą vietą mano namuose”, – sakė vienas festivalio lankytojas.

Kitą antradienį darbuotojai pakvietė svečius į “Centro S. Antonio” renginį “Meet & Eat”. Iš viso gaminti ir valgyti susirinko daugiau nei dvidešimt žmonių iš viso pasaulio. Tarp jų buvo savanorių, Caritas darbuotojų, pabėgėlių iš Afganistano, Sirijos, Irano ir Ukrainos. Kartu jie gamino afganų nacionalinį patiekalą “Kabuli Palau” – ryžių keptuvę su ėriena. Įdomių pokalbių, skanaus maisto ir turkiškos arbatos metu užsimezgė daug naujų pažinčių. “Tai buvo tikra kulinarinių atradimų kelionė jaukioje aplinkoje.” taip šią patirtį apibendrino vienas dalyvis.

Ketvirtadienį S. Antonio centre svečiavosi pasakotojas. Renate Schuurmann pasakojo pasakas iš viso pasaulio. Mažus ir didelius svečius sužavėjo pasakos iš Tadžikistano “Viščiukas, antis, pelė” arba Afrikos pasaka “Šuo ir krokodilas”. Kitos pasakos iš Rumunijos, Norvegijos ir Prancūzijos taip pat privertė susimąstyti. Popietę užbaigė japoniškas Kamišibai teatras. “Pasakos buvo labai įdomios. Mane taip pat sužavėjo Kamišibai teatras. Buvo tokių gražių nuotraukų”, – pranešė mažasis svečias.

“Šią savaitę turėjome daug smagių užsiėmimų per kultūrų savaitę. Visada džiaugiamės, kai nauji žmonės gali susipažinti vieni su kitais ir kai sudaromos sąlygos naujoms kultūrų pažintims. Tarpkultūrinė savaitė idealiai tinka būti susitikimų, dialogo ir įvairios veiklos vieta”, – savaitės pabaigoje apibendrino S. Antonio centro koordinatorius Kevinas Löcke.

Centro S. Antonio jau daugelį metų yra tarpkultūrinių susitikimų vieta Rheine. Susidomėjusieji visada kviečiami apsilankyti ir susipažinti su S. Antonio centru, esančiu Ludwigstraße 9. Pavyzdžiui, kiekvieną trečiadienį nuo 15 iki 17 val. vyksta tarptautinė kalbų kavinė.