Naujienos

Pagaliau vėl prerijų šunys

Ein wenig scheu sind sie noch, die neuen Präriehunde im Naturzoo. Doch inzwischen haben sie auch keine Angst mehr von dem Pfau, der im Hintergrund liegt.

Turite būti šiek tiek kantrūs. Tačiau laukti buvo verta: pagaliau vėl atsirado prerijų šunys.

Daugiau nei keturis mėnesius tuščias prerijų šunų aptvaras pasipildė naujais gyventojais: rugsėjo pradžioje į NaturZoo Rheine iš Erfurto zooparko atkeliavo dešimt dirvinių voverių.

Prerijų šunelių kolonija NaturZoo zoologijos sode gyveno apie 20 metų, kol pavasarį į aptvarą pateko šeškas, kuris ieškojo maisto. Per kelias dienas ji sunaikino maždaug dvidešimties žmonių grupę, kol buvo imtasi griežtesnių apsaugos priemonių su elektrinėmis tvoromis. Kadangi prerijų šunys palikuonių susilaukia tik pavasarį, jiems teko laukti, kol iš kitų zoologijos sodų palikuonių bus atkurta kolonija.

Nauji atvykėliai prisistato nuolatiniams lankytojams neįprastoje aplinkoje: Anksčiau prerijų šunų aptvaras buvo smėlėtas kalvotas kraštovaizdis, o dabar žeminės voverės iš tankiai žaliuojančios žolės ir žolynų kraštovaizdžio išsirengia į patinus, kad galėtų stebėti, kas vyksta aplinkui. Ramybės periodu augalų danga atsinaujino (taip pat ir dėl to, kad buvo atsėta laukinėmis žolėmis), todėl prerijų šunys dabar randa priedangą ir maisto.

Artimiausiu metu koloniją papildys dar keli gyvūnai iš kitų zoologijos sodų.

Informacija https://www.naturzoo.de/