Naujienos

Praeitis susitinka su ateitimi

Istorinio senamiesčio asociacija kviečia į ekskursiją po namą Münstermauer 27 (iš išorės)

Rheine. Ką daryti, kai “Atvirų paminklų dieną” kviečiate svečius, bet negalite jų įsileisti į namus? Kadangi Miunstermauerio 27 namas dėl statybos taisyklių dar nėra atviras visuomenei, susidomėjusieji galėjo bent jau žvilgtelėti į interjerą pro langus.

Istorinio senamiesčio draugijos pirmininkas Dr. Peteris Rohlmannas kartu su kitais valdybos nariais informavo apie restauravimo darbų pradžią ir tolesnę įvykių eigą. Rohlmannas pabrėžė, kad dabartinė sudėtinga padėtis statybų sektoriuje įstrigo dėl tiekėjų ir ekspertų trūkumo. Priešais pastatą asociacijos nariai įrengė informacinę palapinę, kurioje lankytojai galėjo susipažinti su asociacijos istorija ir ateities planais. Dabar asociacija turi labai išsamių žinių apie daugelį istorinių įvykių, nes asociacijos narės ir istorikės Angelika Eilting, Angelika Pries ir Stefanie Remberg pradėjo tyrimus ir atrado daug įdomių faktų. Be kita ko, ši trijulė taip pat parengė pagrindą diferencijuotai paveldo edukacijos tikslinių grupių koncepcijai. Be to, tyrėjai sukūrė Reino turizmo renginių gidų koncepciją.

Miesto gidas Hansas Rockeris įsijautė į mėsininko pameistrio Engelberto Brüningo (1812-1911) vaidmenį. Apsirengęs tuo metu savo profesijai būdingais drabužiais, jis pristatė savo požiūrį į Miunstermauerio 27 namo ir Reino miesto, kuriame tuo metu gyveno 5 000 gyventojų, gyvenimą.