Naujienos

225 mln. eurų vertės investiciją planuojama pradėti eksploatuoti jau 2024 m.

“Avnet” praneša apie didelio našumo paskirstymo centro Bernburge (Saalės žemėje) statybų pradžią

Bernburgas (Zalė), 2022 m. rugsėjo 07 d. “Bernburge pradėję statyti modernų, didelio našumo puslaidininkių elektronikos ir elektroninių komponentų paskirstymo centrą, mes, kaip įmonė, galime užtikrinti, kad patenkinsime augančius rinkos poreikius ir įgyvendinsime savo augimo strategiją Europoje. Investuojame į šią gamyklą, todėl per kelerius ateinančius metus sukursime kelis šimtus darbo vietų”, – aiškina Slobodanas Pujarevičius, “Avnet” prezidentas EMEA. “Suprantame, kokia atsakomybė mums tenka dėl šios investicijos. “Avnet” socialiniai įsipareigojimai ir atsakomybė bei tvarumas nėra tik skambūs žodžiai, bet mes juos įgyvendiname praktiškai.”

Pavyzdžiui, naujasis logistikos centras pirmiausia galės apsieiti be iškastinio kuro ir bus visiškai priklausomas nuo atsinaujinančiosios energijos ir ekologiškos elektros energijos. “Be kita ko, ant stogo įrengsime fotovoltinę sistemą ir planuojame įgyvendinti kitas tvarias ir aplinką tausojančias priemones”, – priduria Roswitha Heiland, “Avnet Logistics EMEA” viceprezidentė.

Šiandien vykusios ceremonijos metu du medžiai, simbolizuojantys tvarumą ir įmonės ryšius su regionu, buvo perduoti vietos “Regenbogen” pradinės mokyklos ir Anhalto taikomųjų mokslų universiteto mokiniams. “Užbaigus platinimo centro statybą, jos bus pasodintos šioje vietoje. Kol kas juos perduosime prižiūrėti pradinei mokyklai ir universitetui. Šie du medžiai atspindi mūsų būsimą socialinį įsipareigojimą ir mūsų, kaip būsimo regiono darbdavio, atsakomybę”, – komentuoja Slobodanas Puljarevičius.

“Prasidėjus statybų etapui, pradėsime įdarbinti reikiamus darbuotojus. Mus maloniai nustebino atsiliepimai ir neprašytos paraiškos, kurių jau sulaukėme po to, kai gegužės mėn. priėmėme sprendimą dėl vietos. Itin geras, greitas ir produktyvus bendradarbiavimas su valstybe, rajonu, miestu ir mūsų partneriais taip pat patvirtina, kad priėmėme teisingą sprendimą pasirinkti šią vietą ne tik dėl centrinės Europos vietos ir patogaus susisiekimo su Leipcigo-Halės oro uostu”, – tęsė Heilandas.

Tiek Saksonijos-Anhalto žemės ministras pirmininkas Dr. Reineris Haseloffas, tiek Saksonijos-Anhalto žemės ekonomikos, turizmo, žemės ūkio ir miškininkystės ministras Svenas Schulze gyrė greitą projekto įgyvendinimą. “Avnet” įsikūrimas Bernburge rodo, kad Saksonija-Anhaltas yra patraukli verslo vieta. Ši bendrovė yra dar vienas mūsų valstybės pavyzdys. Investuotojai čia laukiami išskėstomis rankomis. Valstybė, savivaldybės ir ekonominės plėtros agentūros glaudžiai ir efektyviai bendradarbiauja, taip sudarydamos sąlygas investuoti į mūsų valstybės ateitį”, – sakė ministras pirmininkas. “AVNET įkūrimas yra dar vienas didelis laimėjimas Saksonijai-Anhaltui, kuris suteiks daug modernių ir saugių darbo vietų.

ir saugias darbo vietas. Tai dar labiau sustiprins Saksoniją-Anhaltą kaip verslo vietą”, – pridūrė ekonomikos ministras Svenas Schulze.

Maždaug 190 000 m² ploto sklype statomas didelio našumo paskirstymo centras su keliomis logistikos salių sekcijomis, socialiniais ir administraciniais pastatais, atitinkamais keliais ir takais bei automobilių (ne mažiau kaip 400) ir sunkvežimių (ne mažiau kaip 22) stovėjimo aikštelėmis. Vienos salės pastato aukštis yra maždaug 14-35 metrai (išorinis aukštis). Pirmuoju statybos etapu iš viso bus sukurta 56 000 m² logistikos patalpų, 4 600 m² biurų patalpų ir maždaug 1 100 m² ploto produktų perdirbimo centras (PMC). Planuojamos galimos plėtros sritys. Iš viso iki 2031 m. čia bus sukurta apie 700 darbo vietų. Bernburgas (Zalė) yra patogioje vietoje, iš jo galima greitai ir efektyviai pasiekti Leipcigo/Halės krovinių vežimo oro uostą.

Sėkmingai pradėjus statybas 2022 m. rugsėjį, palaipsniui pradėti eksploatuoti planuojama 2024 m. Tuomet kasdien čia bus pristatoma iki 19 000 siuntų daugiau nei 30 000 klientų visame pasaulyje. Bernburge (Saalės žemėje) įsikūręs padalinys papildo du Europoje veikiančius bendrovės platinimo centrus Tongerene, Belgijoje, ir Poinge netoli Miuncheno. Bendrovės teigimu, investicijų apimtis siekia daugiau nei 225 mln. eurų.

Dr. Silvia Ristow, Bernburgo (Zalės) miesto merė, pabrėžė ne tik atsinaujinusį Bernburgo (Zalės) miesto, kaip verslo vietos, modernizavimą, bet ir džiuginančias įmonės pastangas siekiant ekologiškai sąmoningos pramonės: “Esame atsakingi už tai, kad mūsų miestas Bernburgas (Zalė) būtų saugi, patraukli ir sveika vieta gyventi ir dirbti. Aplinkos ir klimato apsauga turi įtakos mums visiems, todėl šiandien būtina imtis tvarių veiksmų. Todėl labai džiaugiamės, kad šis klausimas labai svarbus ir AVNET bendrovei, o fotovoltinio stogo įrengimas, atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimas ir ekologiška elektros energija taip pat atspindi mūsų plėtrą siekiant tvaresnės pramonės.”

“Gavę pirmąjį statybos leidimą, kuris žymi oficialią statybų pradžią, norėtume padėkoti visiems dalyviams už puikų bendradarbiavimą iki šiol. Dėkojame Ekonomikos ministerijai, IMG, Investitionsbank, taip pat Bernburgo miestui (Zalė) ir Zalcų kraštui už didelę paramą ir bendradarbiavimą. Taip pat norėtume padėkoti savo partneriams “Körber Supply Chain Automation GmbH”, “Max Bögl” įmonių grupei, “Verdion GmbH” ir “Tricer Management GmbH” už iki šiol teiktą paramą įgyvendinant projektą ir tikimės tęsti sėkmingą bendradarbiavimą kitame statybos etape”, – sako Thomas Ludäscheris, “Avnet EMEA” vyresnysis viceprezidentas ir finansų direktorius. “Avnet” taip pat norėtų padėkoti savo partneriams “Miebach Consulting” ir “Logivest GmbH”, kurie, be kita ko, suteikė didelę paramą grupei vertinimo etape ir renkantis vietą.